Această proteină de care puțini știu ne ajută, spune profesorul, să înțelegem conexiunea pe care o avem cu viața și Dumnezeu.
Specialistul afirmă că aceasta a fost vizualizată și poate salva omenirea în cele mai grele momente. „Da, sigur avem această proteină sub formă de cruce și există și în timpul pandemiei. A fost vizualizată și continuă s-a spus uite că avem această proteină poate ne salvează. Orice lucru ne salvează un gând bun, o vorbă bună, armonia această proteine, totul ne salvează pentru că trecem prin momente grele, în general, nu e prima dată, vom mai trece.
“Deci nu trebuie să evadăm, nu trebuie să depunem armele jos. Demisia de la viaţă e cea mai proastă soluție”
A avut perioade şi mai grele această nație și am supraviețuit. Dumnezeu ne pune la încercare. Rezistăm sau evadăm, sau rezistăm pe cruce sau ne ascundem? Deci nu trebuie să evadăm, nu trebuie să depunem armele jos. Demisia de la viaţă e cea mai proastă soluție”, a spus medicul Alexandru Vlad Ciurea în emisiunea De-a viaţa ascunselea de la Antena 3 CNN.
Unde se află această proteină
Proteina de care pomenește Vlad Ciurea se numește laminină și se găsește în matricea extracelulară. “Laminina este o proteină care se găseşte în matricea extracelulară, straturile de proteine care formează substratul tuturor organelor interne, numită, de asemenea, membrana de bază.
Ea este o componentă non-colagenă a laminei bazale; ea are patru brațe care se pot lega la alte patru molecule. Cele trei braţe mai scurte sunt bune pentru legarea de alte molecule de laminină, formând astfel straturile. Brațul mai lung este capabil să se lege de celule, ajutând astfel ancorarea organelor de membrană. Structural, proteina de laminină este alcătuită din trei lanțuri polipeptidice – α , β și γ, oferindu-i un total de șase „capete”, având astfel o mai mare flexibilitate în conectarea diferitelor molecule”.
Când suntem mai deștepți
Neurochirurgul le-a povestit românilor și care sunt intervalele de timp din zi în care suntem cei mai receptivi, atenți și inteligenți și îi sfătuiește să nu lucreze noaptea, pentru că seara activitatea cerebrală scade. ,,Inteligența umană este maximă între orele 10.00 – 12.00. După-amiază, un vârf formidabil între orele 16.00 – 18.00. Acei domni care se află în Grecia sau Spania și fac siesta cred că au citit aceste lucruri. Se odihnesc. Nu lucrați noaptea, pentru că forțăm creierul să lucreze.
Trebuie să ne odihnim. Spre seară, activitatea cerebrală scade. Scad toate funcțiile, atenția, memoria. Este bine să luăm decizii dimineața, nu noaptea. Cel mai bun somn este între 22.00 – 00.00. Creierul trebuie să se odihnească”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, pentru CSID.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook