Minune a naturii. Cum arată cea mai mică vacă din lume

Minune a naturii. Cum arată cea mai mică vacă din lume
Animalele care nu arată la fel ca restul reprezentanților speciei din care fac parte au fascinat dintotdeauna. O vacă a ajuns vedetă națională, tocmai pentru aspectul său neobișnuit.

E o adevărată minune a naturii  cea mai mică vacă din lume. Nu e un vițel, ci un animal adult care însă, a rămas pitic. E așa micuță de pară ar fi de jucărie.

Imediat ce s-a aflat de existența sa, animalul a devenit vedetă națională. Mii de oameni au ignorat deja restricțiile anti-COVID și s-au înghesuit la ferma aflată în apropiere de capitala Dhaka ca să o vadă. „Nu am văzut așa ceva în viața mea”, a spus unul dintre aceștia.

Cea mai mică vacă din lume

Vaca pitică, considerată cea mai mică din lume, a atras mii de vizitatori la o fermă din Bangladesh. În vârstă de aproape doi ani, aceasta măsoară doar 51 de cm înălțime și cântărește 28 de kg, potrivit BBC.

Cea mai mică vacă

Ea a primit numele de Rani și a devenit rapid o vedetă locală. Apoi vestea s-a extins. Până acum, peste 15.000 de oameni au venit să vadă „minunea”. Zilele acestea, proprietarul fermei, Hasan Howladar, a făcut cerere ca Rani să ajungă în Guinness Book of Records.  El susține că s-a documentat înainte și știe că minuscula Rani este cea mai mică vacă din lume. De aceea e bine să primească și un certificat constatator în acest sens.

Bărbatul a povestit că Rani se deplasează cu dificultate și se teme de restul vacilor de la fermă, astfel că este ținută separat de cireadă. De când o are pe Rani, el a trebuit să îi acorde o atenție specială. Pentru că nu a crescut,  mini-văcuța stă deoparte de restul rudelor din cireadă. Celelalte vaci, care par niște uriași pentru ea, o sperie.

„Nu mănâncă mult, mănâncă puține tărâțe și paie de două ori pe zi. Îi place să se plimbe afară și pare fericită când o îmbrățișez”, a spus proprietarul fermei. În acest moment, recordul pentru cea mai mică vacă din lume este deținut de Manikyam, un exemplar de 61,1 cm înălțime, care provine din India.

Sursa foto. BBC

Nicușor Dan anunță: Vin americanii și alții! Vor să se joace la București

Recomandarile noastre