Moda absolută a primăverii. Hailey Bieber și toate fetele IT au adoptat-o, dar și băieții

Moda absolută a primăverii. Hailey Bieber și toate fetele IT au adoptat-o, dar și băieții
Este momentul să uitați de tricoul alb, cel despre care, decenii la rând vi s-a spus că e potrivit cu toate ținutele, în orice anotimp. Primăvara aceasta se poată colorat, iar lungimea diferă radical.

Cea mai căutată și purtată piesă de modă a primăverii anului 2023 este crop-top. Un top / tricou scurt, care lasă mare parte din abdomen la vedere. Și, odată cu dezvoltarea curentului „body positivity” nu mai trebuie nimeni să își facă grijii că nu are pătrățele sau un abdomen extrem aplat. În noua paradigmă a modei, crop top poate purta oricine, fete și băieți deopotrivă,  piesa vestimentară fiind perfect accesorizată cu fuste, colanți, jeans, pantaloni cargo și așa mai departe.

Hailey Bieber s-a aliniat rapid la moda sezonului

Tricoul alb este un element de bază al garderobei care nu mai trebuie să își demonstreze statutul de fashion. Însă, în ultimele sezoane, se pare că crop-top-ul, purtat de revenirea anilor 2000, rămâne piesa supremă în care să investești. Crop-top-ul are un farmec retro, spun stiliștii. Sezonul acesta, ei ne recomandă să uităm, totuși, de modelele prea încărcate în favoarea unor declinări mai minimaliste, urmând exemplul celor purtate recent de Kendall Jenner, Irina Shayk sau chiar Hailey Bieber.

Cum se poartă un crop-top

Un maiou fără bretele pentru Kendall Jenner, cu mâneci lungi și imprimate pentru Bella Hadid sau un tricou imaculat în alb, negru sau gri pentru Hailey Bieber… Așa arată o lecție de stil de la cele mai cunoscute și urmărite fete IT. Primăvara aceasta, toți retailerii de modă au inclus nenumărate modele de crop-top-uri în colecțiile lor, astfel că e imposobil să nu găsiți unele pe placul vostru. Iar după cum arată ultimele tendințe inclusiv în moda masculină, tricoul scurt pare că este perfect la modă și în cazul tinerilor.

Istoria crop-top-ului a început în al doilea război mondial

Istoria timpurie a crop top-ului se intersectează cu opiniile culturale față de jumătatea corpului, începând cu spectacolul Little Egypt de la Expoziția Mondială de la Chicago din 1893. Piesa vestimentară care lasă poarte din tors la vedere a căpătat pentru prima dată importanță în industria modei în anii 1930 și 1940 – în special din cauza raționalizării țesăturilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Madonna a apărut în ținute cu crop-top în multe videoclipuri

Dar, la acea vreme, era limitat în mare parte doar costumele de baie. Abia după revoluția sexuală de la sfârșitul anilor 1960 și începutul anilor 1970 crop-top-ul a fost acceptat pe scară largă, începând să fie purtat de celebrități precum Barbara Eden (vedeta serialului I Dream of Jeannie de la NBC) și Jane Birkin. Tot în aceeași perioadă s-a lansat și varianta mai stilată, o cămașă  înnodată în față, care a câștigat popularitate în moda anilor 1960.

În anii 1980, topurile tăiate au devenit mai frecvente odată cu popularitatea pe care o câștiga gimnastica aerobică și ca urmare a succesului filmului Flashdance. Cântăreața Madonna a purtat un crop top cu ochiuri de plasă în videoclipul său pentru piesa Lucky Star.

Bărbații celebri poartă crop-top-uri

Crop-top-urile au fost purtate și de bărbați încă din anii 1970. Sunt de notorietate primele filme Rocky, unde Sylvester Stallone și Carl Weathers poartă crop-top-uri în timp ce se antrenează.

Bărbați celebri poartă crop-top în filme și nu numai

Pe de altă parte, echipamentul de protecție din fotbalul american fără tricou seamănă cu un crop-top. În cele din urmă au devenit disponibile tricouri cropped, care au fost preluate în mai multe emisiuni din anii 1980. Bărbații au început, de asemenea, să poarte crop top-uri, indiferent de sport. Cu toate acestea, în 2015, National Collegiate Athletic Association a impus restricții pentru bărbații care poartă crop-top-uri, cerându-le să participe în competiții purtând tricourilor mai lungi.

De la jumătatea anilor 2010, crop top-ul masculin a cunoscut o revenire majoră în popularitate, incluzând figuri celebre proeminente precum jucătorul de fotbal Ezekiel Elliott, rapperul Kid Cudi, starul rock Josh Kiszka și actorii Matthew McConaughey și Zac Efron care au abordat această modă.

Sursa foto: Instagram, Pinterest

Recomandarile noastre