Momentul în care Napoleon a fost atacat de iepuri. Împăratul a fost învins de armata nemiloasă

Momentul în care Napoleon a fost atacat de iepuri. Împăratul a fost învins de armata nemiloasă
Istoria ne spune că cea mai supărătoare înfrângere a lui Napoleon a fost la Waterloo. Sau s-ar fi putut întâmpla cu opt ani mai devreme, după ce împăratul francez a fost atacat de o armată nemiloasă de iepuri.

Momentul în care Napoleon a fost atacat de iepuri. Există câteva versiuni ale acestei povești. Majoritatea sunt de acord că sa întâmplat în iulie 1807, după ce Napoleon a semnat Tratatele de la Tilsit (care au pus capăt războiului dintre Imperiul Francez și Rusia Imperială).

Căutând să sărbătorească, împăratul a propus o vânătoare de iepuri și i-a cerut lui Alexandre Berthier să organizeze acest lucru.

Armata de 3000 de iepuri

Momentul în care Napoleon a fost atacat de iepuri. Berthier a aranjat un prânz în aer liber, a invitat cei mai importanți oameni ai armatei și a adunat o colonie de iepuri. Unii spun că Berthier a primit sute de iepurași, în timp ce alții susțin că a strâns până la 3000. 

Oamenii lui Berthier au pus iepurii în cuști de-a lungul marginilor unui câmp cu iarbă. Când Napoleon a început să se plimbe – însoțit de oamenii armatei- iepurii au fost eliberați din cuștile lor. Vânătoarea a început.

Dar sa întâmplat ceva ciudat. Iepurii nu s-au speriat. În schimb, s-au îndreptat spre Napoleon și oamenii lui. Sute de iepurași l-au atacat pe cel mai puternic om din lume.

La început, oamenii  lui Napoleon au râs bine. Dar pe măsură ce atacul a continuat, îngrijorarea lor a crescut. Armata de iepuri l-a asaltat ​​pe Napoleon mai repede decât revoluționarii care au asaltat Bastilia. Se pare că iepurii au roit printre picioarele împăratului și au început să îi roadă jacheta. Oamenii încercau să-i alunge, dar ei continuau să îl atace.

Napoleon a abandonat lupta

Napoleon s-a retras, fugind spre trăsura sa. Dar atacul nu s-a oprit aici. Potrivit istoricului David Chandler, armata de iepuri s-a împărțit în două și s-a revărsat în jurul trăsurii. Potopul de iepurași a continuat, unii chiar au sărit în trăsură.

Atacul a încetat doar când Napoleon s-a îndepărtat. Omul care stăpânea Europa nu se potrivea cu o luptă cu iepurași. 

A fost vina lui Berthier. În loc să prindă iepuri sălbatici, oamenii lui cumpăraseră iepuri îmblânziți de la fermierii locali. Drept urmare, iepurii nu l-au văzut pe Napoleon ca pe un vânător înfricoșător. L-au văzut ca un chelner care scoate meniul zilei. Pentru ei, împăratul era efectiv un cap uriaș de salată verde.

Prințul Philip, lăsat pe dinafară. Ce știe din interviul cu Oprah