Muntele cu șapte culori din Andesul Peruvian spune povești fantastice

Muntele cu șapte culori din Andesul Peruvian spune povești fantastice
Dacă muntele vă este prieten și-l iubiți, aveți ocazia să vedeți ceva cu totul și cu totul fascinant. Este vorba de de muntele Vinicunca din Andesul Peruvian, un loc unde cuvintele pălesc.

E greu de spus când a apărut această minune a lumii, pare că e la fel de vechi ca istoria. Iar cine ajunge în acest loc de poveste, vechi de milioane de ani, nu-l va uita niciodată. Aflat la 6384 de metri, este cunoscut de localnici drept Winikunka, dar i se mai spune Montaña de Siete Colore.

Există și un motiv: culorile diferite ale solului se trag din mineralele conținute. Astfel, roșu reprezintă rugina oxidului de fier, portocaliul provine de la amestecul de sulf și fier, în timp ce superbul turcoaz provind din amestecul de verde și galben al cloritului.

Muntele este considerat sfânt

Celebrul munte este considerat sfânt de peruviani și cinstit în fiecare an, pe data de 31 mai, când are loc Festivalul de zăpadă. Un eveniment mult așteptat, care atrage oameni din toată lumea. Pentru a ajunge să-l priviți în toată splendoarea lui, veți trece prin sate tradiționale, splendide.

Pentru că drumul e plin de serpentine periculoase, se recomandă să nu vă încumetați singuri la drum, ci să apelați la un ghid specializat. Pentru că nu e deloc ușor să mergeți pe jos, atunci când obosiți localnicii vă ajută cu închiriatul unui cal. E drept că nu e deloc ieftin, însă merită tot sacrificiul. Atenție și la răul de înălțime care de multe ori își face efectul. Dar curajoșii care ajung pe acest munte, va putea vedea și alte muni, precum condor, bobați și puma.

Și chinezii au muntele lor curcubeu

În nord-vestul Chinei se află unul dintre monumentele UNESCO: mai mulți munți curcubeu din Parcul Național Zhangye Danxia. Există istorici care spun că acești munți ar avea nisipuri și gresie din perioada Cretacicului și s-ar fi format înainte de Munții Himalaya. Coloritul special este dat de nisipul și mineralele conținute. Un alt munte curcubeu se află în Patagonia, altul în Peru.

Recomandarile noastre