Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o interesantă rețeta de mușchiuleț de porc în stil Wellington cu sos de maioneză și cremă de brânză. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi celor dragi așa preparat gustos și spectaculos, perfect pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Mușchiuleț de porc în stil Wellington – Ingrediente

1 buc. mușchiuleț de porc

sare și piper

puțin ulei

1 foaie de aluat foietaj

300 gr ciuperci champignon

300 gr ciuperci portobello

1 ceapă

2-3 căței de usturoi

rozmarin

ulei

1 linguriță de pesmet

Pentru sos:

2-3 linguri maioneză

2-3 linguri cremă de brânză

2-3 castraveciori murați

puțin tarhon proaspăt

Mod de preparare

Se începe cu pregătirea ciupercilor care trebuie să se răcească înainte de a le adăuga peste foaia de aluat. Se curăță ciupercile de impurități, se șterg bine cu prosoape de hârtie umezite și se taie mărunt. Într-o tigaie cu ulei încins se călesc ciupercile împreună cu ceapa și usturoiul până se pătrund și se evaporă lichidul lăsat de ciuperci. Se asezonează cu sare, piper și tarhon verde și se lasă deoparte, la răcit.

Între timp, se decongelează aluatul foietaj și se pregătește mușchiulețul de porc. Acesta se condimentează cu sare și piper și se sigilează la tigaia cu ulei încins, pe toate părțile. Se lasă la temperat, acoperit.

Se întinde foaia de aluat și se crestează la unul din capete cu un dispozitiv special de creat grilaje din aluaturi.

La celălalt capăt, până în crestături se întind ciupercile trase la tigaie, răcite și amestecate cu pesmetul. Acesta are rolul de a absorbi din lichidul ciupercilor. Peste ciuperci se așază mușchiulețul de porc și se rulează. Deasupra va veni frumos aluatul crestat în formă de grilaj. Se unge grilajul de aluat cu ou bătut și se transferă rulada din mușchiuleț de porc în stil wellington în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.

Pentru sos se amestecă maioneza cu crema de brânză și castraveciorii tocați mărunt și bine scurși. Se potrivește gustul cu puțin tarhon proaspăt, pentru un plus de aromă și prospețime.

Sursa: Chefi la cuțite

Bancuri în loc de Horoscop

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp