Nemțoaicelor le-au crescut sânii după vaccin. Experții analizează motivele

Nemțoaicelor le-au crescut sânii după vaccin. Experții analizează motivele
„După vaccinare, mi-a rămas sutienul mic”, asta au relatat multe femei din Germania care au cerut părerea experților. Efectul creșterii sânilor în urma vaccinării împotriva COVID-19 e dezbătut pe Bayerische Rundfunk (BR).

Nemțoaicelor le-au crescut sânii după vaccin, iar acum experții sunt chemați să analizeze cauzele. Pe lângă reacții destul de frecvente, cum ar fi dureri de cap, frisoane sau chiar febră pentru o perioadă scurtă de timp după injectare, a mai apărut un efect, relatează presa germană.

Sunt relatări din partea unor femei care susțin că, în urma vaccinării le-au rămas mici sutienele. În seria sa informativă „Faktenfuchs”, Bayerische Rundfunk (BR) s-a ocupat de această chestiune, pentru a vedea dacă vaccinarea are ca efect secundar într-adevăr creșterea bustului.

Nemțoaicelor le-au crescut sânii după vaccin

De exemplu, o utilizatoare TikTok a publicat un videoclip cu decolteul ei cu comentariul „Jur pe Dumnezeu că sunt cu aproape 2 numere mai mari”.

Marion Kiechle, directorul clinicii ginecologice Universitätsklinikum Rechts der Isar, clasifică astfel de rapoarte după cum urmează: „Nu am văzut niciodată o mărire a sânilor și niciuna dintre pacientele noastre nu a raportat-o ​​vreodată. În opinia mea, nu există nicio justificare medicală pentru o umflare sau chiar mărirea sânilor din cauza unei vaccinări corona”.

Și Ulrike Protzer, director la Institutul de virusologie de la Universitatea Tehnică din München, este în asentimentul ei. „Nu am fost niciodată informați despre acest lucru. Nu cunosc date obiective despre acest lucru și nu există intrări în bazele de date privind aceste efecte secundare“, a spus acesta.

Experții explică cum e posibil

Experții susțin însă că, teoretic, este posibil ca măsura bustului să fie mai mare după vaccinarea corona. Acesta este punctul de vedere al medicului Thorsten Koch de la Brustzentrum Klinikum Nürnberg. El explică faptul că în acest caz este vorba despre o mărire reactivă a ganglionilor limfatici. Ganglionii limfatici se umflă ca urmare a reacției imune, care poate perturba scurgerea lichidului limfatic, potrivit lui Koch, citat de BR.

Acest lucru ar putea duce la retenție temporară de apă și, de asemenea, la un sân mărit temporar, a spus acesta.

Sursa foto: Pixabay

Asta ne mai lipsea. A apărut și tulpina Lambda. Se îndreaptă spre Europa

Recomandarile noastre