Nu aruncați ouăle rămase de la Paște. Iată ce preparate senzaționale puteți face

Nu aruncați ouăle rămase de la Paște. Iată ce preparate senzaționale puteți face
V-au mai rămas ouă vopsite de la Paște? Fie le consumați ca atare, fie le puteți folosi la câteva rețete foarte gustoase.

Ce spuneți de o salată orientală care e extraordinară după mesele copioase de Paște? Iată cât de repede se poate face.

Ingredientele necesare sunt 300 g bacon sau costiță afumată, 8 cartofi, 1-2 cepe, 3 ouă fierte, 1 roșie tăiată cubulețe, măsline, sare, piper, ulei, oțet. Spălați bine cartofii, ca să nu rămână nici o urmă de noroi, luați de pe foc, lăsați să se răcească, curățați coaja și tăiați mărunt.

Tăiați ceapa peștișori și puneți peste cartofi, alături de măsline și ouăle fierte. Căliți puțin costița sau bacon-ul alături de o roșie tăiată tot cubulețe și puneți peste compoziție. Adăugați sare, piper, ulei și oțet. Este o minune de mâncare!

Cei mai buni cartofi franțuzești

Și tot cu ouăle rămase de la Paște puteți pregăti și niște senzaționali cartofi franțuzești. Ingredientele necesare sunt: 300 g telemea de oaie, 6 ouă, 3 fierte şi 3 crude, 100 g unt, 100 g caşcaval, 100 ml smântână. Spălați bine cartofii și puneți la fiert în apă cu sare. Scoateți din apă după ce s-au fiert, lăsați la răcit, apoi curățați-i de coajă.

Jumătate din cantitate tăiați rondele, iar cealaltă jumătate pasați-i. Radeți brânza pe răzătoarea mică și amestecați cu trei ouă crude. Ungeți tava cu unt și puneți primul strat de rondele. Peste acesta adăugați piureul de cartofi și brânza amestecată cu ouăle. Puneți apoi și cele trei ouă fierte. Adăugați un alt strat de rondele, cașcavalul ras, smântâna și introduceți la cuptor. Va ieși un preparat fantastic de bun.

Chifteluţe cu ouă fierte

Pentru rețeta de chifteluțe cu ouă fierte aveți nevoie de 600 g carne tocată de porc şi vită, 2-3 felii de franzelă, 100 ml lapte, 5-6 linguri cu ulei, 8 ouă, 6 fierte şi 2 crude, 1 lingurită cu amidon,  sare, 3-4 căţei de usturoi, pătrunjel verde. Puneți carnea tocată într-un castron și amestecați cu franzela tăiată cubulețe și înmuiată prealabil în lapte, usturoiul pisat, 2 ouă crude bătute, amidon, sare, pătrunjel verde tocat mărunt.

Împărțiți compoziția în 12 părți, formați chifteluțele. În fiecare chifteluță faceți o mică adâncitură, acoperiți cu puțin ulei și puneți într-o tavă unsă în prealabil cu ulei. Se lasă la cuptor în jur de 25 de minute. Ouăle fierte se vor curăța de coajă, se taie în jumătăți și se pun în adânciturile din chifteluțe. Se consumă ornate cu pătrunjel tocat.

Recomandarile noastre