Rețetă de ouă crocante chinezești cu cola – Ai curaj să o încerci?

Rețetă de ouă crocante chinezești cu cola – Ai curaj să o încerci?
În China aceste ouă se mai numesc și „piele de tigru”. Asta pentru că, în final, coloritul lor în tigaie seamănă cu blana unei astfel de feline.

Veți adora această rețetă ușoară și rapidă de ouă crocante chinezești. Este un meniu puternic proteic, menit să vă vină în ajutor atunci când nu aveți la dispoziție suficient timp pentru a-l petrece în bucătărie.

Metode să recunoașteți ouăle proaspete

Chiar dacă pe ambalaj scrie că ouăle sunt încă în termen de valabilitate, pentru orice eventualitate verifică prospețimea acestora.

Testul cu apă: Pune oul într-un vas cu apă rece. Dacă oul va sta pe fundul paharului, atunci el este proaspăt. Dacă se va ridica și se va înclina într-un oarecare unghi, atunci el este destul de vechi, dar comestibil. Dacă oul plutește complet la suprafață, atunci nu este comestibil și trebuie aruncat! Ouăle se ridică la suprafața apei pentru că, după o perioadă de timp, umezeala din interiorul acestora se evaporă prin coajă și este înlocuită cu aer. Cu cât este mai mult aer în interiorul oului, cu atât acesta plutește mai bine și este mai vechi.

Testul prin spargerea oului: Sparge oul să vezi în ce stare sunt albușul și gălbenușul. Dacă gălbenușul este bulbucat și prezintă o formă definită și albușul este vâscos și adunat împrejurul gălbenușului, atunci oul este încă proaspăt. Dacă gălbenușul este plat și albușul este subțiat, atunci oul este vechi.

Testul prin agitarea oului:  Dacă agiți oul și nu se aude un zgomot de plescăitură din interior, atunci acesta este proaspăt și comestibil. Dacă din ou se aude un zgomot ca și cum ai agita apa, atunci acesta nu este comestibil, din cauză că a intrat aer în ou.

Testul cojii: Oul proaspăt are coaja poroasă și sunt grele. Cel vechi are coaja lucioasă și sunt ușoare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daily Nutrition Fact (@caloriesmix)

Ingredientepe pentru rețetă ușoară și rapidă de ouă crocante chinezești

10 ouă

Sos de soia

Sos de scoici (opțional)

O ceapă verde

Câteva felii de ghimbir

Sare

O doză de cola sau pepsi fără ƶahăr

Mod de preparare

Fierbeți ouăele tare, apoi curățați-le de coajă. Preîncălziți o tigaie antiaderentă și prăjiți ouăle pe toate părțile, până se rumenesc. Înainte de a face asta, crestați ouăle, longitudinal, cu un cuțit. Adăugați în tigaie ceapa și ghimbirul, sosul și, la final, cola. Acopertiți cu un capac și preparați până ce lichidul se evaporă. La final, prespărați derasupăra semințe albe de susan.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre