Iată cum poți mănânca sănătos (și) în cea mai haotică zi. Trei pași simpli

Iată cum poți mănânca sănătos (și) în cea mai haotică zi. Trei pași simpli
În zilele aglomerate o e adevărată provocare să te alimentezi sănătos. Apelezi cel mai adesea la junk food și „ronțăitei” care nici nu sunt hrănitoare cu adevărat și care, în plus, afectează serios silueta și sănătatea.

Vestea bună e că există întotdeauna soluții. E nevoie doar de puțină organizare pentru ca organismul să fie hrănit corespunzător, chiar într-o zi supra solicitantă. Iată cele 3 moduri în care poți mânca sănătos și regulat indiferent de cât de ocupat ești într-o zi!

Plănuiește-ți activitățile din timp

Plănuirea activităților pentru ziua următoare este foarte importantă pentru a putea avea  constantă în ceea ce faci. Trebuie să-ți pui mereu sănătatea pe primul loc și chiar dacă ai o zi plină, pentru sănătatea ta, trebuie să consumi cele 3 mese la orele recomandate, astfel încât metabolismul tău să nu aibă de suferit. Dacă știi ca mâine urmează să ai o zi plină, pune mâncarea pe primul loc în lista de priorități și respectă ceea ce ți-ai propus, indiferent de cât de multă muncă vei avea la birou.

Comandă-ți mâncare dacă nu ai timp să gătești

Dacă nu ai timp să-ți gătești singur mâncarea, poți opta pentru comandarea acesteia de la restaurantele de specialitate. Alegând să comanzi mâncarea, care poate fi una gătită, precum cea de la Food Kit, nu neapărat fastfood, vei economisi timp și bani, iar beneficiile pentru sănătatea ta vor fi nenumărate.

Pentru a avea parte de un prânz cât mai bogat în nutrienți, un meniu vegetarian este ideal pentru tine,  iar dacă nu știi de unde poți comanda un astfel de meniu, pe foodnation.ro, vei găsi o listă diversificată cu meniuri vegetariene din care poți alege. Chiar dacă uneori, un meniu bazat pe carne poate fi tentant, nu uita ca beneficiile aduse sănătății de fructe și legume sunt nelimitate.

Prepară mâncarea în week-end pentru următoarea săptămână

Prepararea mâncării poate fi o activitate relaxantă pe care o poți face la sfârșit de săptămână. Dacă nu ai cunoștințe gastronomice, pe youtube, poți găsi clipuri în care vei vedea foarte detaliat, cum se prepară un anumit tip de mâncare. Vei găsi pe youtube foarte mult content în limba română, dedicat gastronomiei și bucătăriei românești, astfel încât, vei putea recrea mâncărurile copilăriei tale chiar în bucătăria ta.

Mâncarea preparată acasă nu are termen de valabilitate, așadar, nu uita să o pui în caserole pentru a nu-și pierde gustul,  înainte de a o depozita în frigider, scrie Foodnation.ro.

Chiar dacă ai un job care nu-ți permite să mănânci regulat, încearcă să mănânci la ore fixe, astfel încât metabolismul tău să nu aibă de suferit. Pe lângă alimentație, nu uita să bei zilnic minim 2 litri de apă și să dormi cele 8 ore recomandate. Cu o alimentație sănătoasă, un somn de 8 ore în intervalul orar 22:00-06:00 și hidratare suficientă, vei avea parte de o sănătate de fier. Nu uita să mănânci fructe ori de câte ori ai ocazia, deoarece, un mar pe zi ține doctorul departe.

Sursa foto: Pixabay

Recomandarile noastre