Simona Ionescu / Redactor Șef

O operație estetică interzisă în China, tot mai populară în Europa. Intervenția e cumplită, dar cererea e uriașă

O operație estetică interzisă în China, tot mai populară în Europa. Intervenția e cumplită, dar cererea e uriașă
Știați că românii sunt printre cei mai scunzi oameni din Europa? Asta îi determină pe unii bărbați să se supună unor chinuri inimaginabile pentru a câștiga câțiva centimetri în înălțime.

Operaţia se numeşte „Creştere lent progresivă”, iar ea se poate face după momentul în care s-a încheiat creşterea. În acest mod, bărbații care apelează la această operație sunt dispuși să sufere oricât, numai să arate wow.

Și nu doar că este dureroasă, dar intervenția în sine costă și zeci de mii de euro. Cei cu dare de mână și care își doresc să fie perfecți nu țin cont de aceste neajunsuri.

Inainte/după

Intervenţia se face la nivelul tibiei sau femurului, astfel încât să se păstreze axul osului. Aceste tehnici chirurgicale se fac în urma unor accidente sau afecţiuni care lezează substanţa osoasă şi produc o scurtare.

„Nu vreţi să vă imaginaţi complicaţiile la care se expune pacientul, iar preţurile sunt uriaşe” a declarat Răzvan Ene, doctor ortoped la Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, la Antena 3 CNN .

Pacientul nu rămâne internat în perioada alungirii

Specialistul a mai precizat că limita maximă de creştere este până la 8 cm. Pacientul nu rămâne internat în perioada alungirii, însă perioada de după este una dificilă.

„Recuperarea diferă în funcţie de pacient, el nu este imobilizat, dar uneori nu poate să calce. Acest lucru poate dura o lună sau două” a declarat ortopedul.

Interzisă în China

Cu toate acestea, procedura este tot mai la modă în lume. În China, operaţia de creştere în înălţime a fost interzisă în 2006 din cauza numeroaselor proceduri eşuate.

În prezent, în SUA, Germania și Coreea de Sud procedura se desfășoară de 100 și până la 200 de ori pe an. În Spania, India, Turcia și Italia se efectuează între 20 și 40 de operații pe an.

În Marea Britanie cifra este ușor mai mică, de aproximativ 15 ori pe an.

Conform BBC, în Marea Britanie, costul intervenției ajunge până la 50.000 de lire sterline, în timp ce în SUA prețul variază de la 56.000 de lire sterline până la 210.000 de lire sterline (75.000 dolari – 280.000 de dolari).

Operația este lungă, costisitoare și dureroasă. Tehnica a fost inițiată de Gavril Ilizarov, un medic sovietic care trata soldații răniți care se întorceau din al doilea război mondial.

Românii sunt printre cei mai scunzi din Europa, dar nu şi din lume. Media este de 1,74 cm.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre