Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să gătiţi ciorbă de fasole de post, la care să adăugați ingredientul secret, care-i va transforma total gustul. E cu atât mai bună și mai aromată. În plus, este o rețetă foarte ușor de preparat.
Ingrediente pentru ciorbă de fasole de post
500 gr fasole albă, boabe
1-2 ceapă roșie
2 morcovi
4 – 5 roșii în bulion
1 rădăcină pătrunjel
1 rădăcină păstârnac
1 țelină mică
tarhon
leuștean
Mod de preparare
Fasolea se pune la hidratat, în apă rece, pentru cel puțin 4 – 5 ore. Ideal ar fi să o lăsați în apă de cu seara, până a doua zi. Se pune la fiert în altă apă, timp de aproximativ 10 – 15 minute. Apoi, fasolea se scurge, se pune în apă clocotită curată, se adaugă jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și se lasă în continuare la fiert până este aproape gata. Se scurge apoi.
Se curăță, se spală și se toacă mărunt, ceapa, morcovii, rădăcinile de pătrunjel, păstârnac și țelină. Se adaugă la fiert. Se adaugă șș roșiile tăiate cuburi mărunte. Se potrivește gustul cu sare. Toate acestea se mai fierb, împreună cu fasolea. La final, ciorba de fasole de post se acrește cu zeamă de lămâie sau borș. Se adaugă tarhon și leuștean verde tocate mărunt, care vor oferi gustul desăvârșit preparatului.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook