Nu veți ghici ingredientul secret din această ciorbă de fasole de post

Nu veți ghici ingredientul secret din această ciorbă de fasole de post
Dacă țineți post, nu înseamnă că nu puteți mânca ceva cu adevărat delicios. Avem pentru voi o rețetă cu adevărat specială, pe care, după ce o veți prepara, cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea.

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să gătiţi ciorbă de fasole de post, la care să adăugați ingredientul secret, care-i va transforma total gustul. E cu atât mai bună și mai aromată. În plus, este o rețetă foarte ușor de preparat.

Ingrediente pentru ciorbă de fasole de post

500 gr fasole albă, boabe

1-2 ceapă roșie

2 morcovi

4 – 5 roșii în bulion

1 rădăcină pătrunjel

1 rădăcină păstârnac

1 țelină mică

tarhon

leuștean

Mod de preparare

Fasolea se pune la hidratat, în apă rece, pentru cel puțin 4 – 5 ore. Ideal ar fi să o lăsați în apă de cu seara, până a doua zi. Se pune la fiert în altă apă, timp de aproximativ 10 – 15 minute.  Apoi, fasolea se scurge, se pune în apă clocotită curată, se adaugă  jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și se lasă în continuare la fiert până este aproape gata. Se scurge apoi.

Se curăță, se spală și se toacă mărunt, ceapa, morcovii, rădăcinile de pătrunjel, păstârnac și țelină. Se adaugă la fiert. Se adaugă șș roșiile tăiate cuburi mărunte. Se potrivește gustul cu sare. Toate acestea se mai fierb, împreună cu fasolea. La final, ciorba de fasole de post se acrește cu zeamă de lămâie sau borș. Se adaugă tarhon și leuștean verde tocate mărunt, care vor oferi gustul desăvârșit preparatului.

Sursa: Chefi la cuțite