Nutriționist de marcă dezvăluie unde este desfrâul din salata de roșii cu brânză. „Nu slăbești dacă…”

Nutriționist de marcă dezvăluie unde este desfrâul din salata de roșii cu brânză. „Nu slăbești dacă…”
Dacă e vară, e vremea roșiilor cu brânză! Un răsfăț pentru simțuri, fără vreun pericol pentru siluetă, doar e o simplă salată la care nici măcar nu adăugăm pâine, majoritatea dintre noi.

Nutriționistul Mihaela Bilic, avertizează însă, că acest răsfăț ar putea să ne „îmbogățească”, de fapt, cu câteva kilograme, dacă nu suntem atenți.

Vremea roșiilor cu brânză

Nutriționista cu condei a postat pe rețelele sociale: „E vremea roșiilor cu brânză. Ce poate fi mai savuros, delicios și de sezon decât roșiile cu brânză… Fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrășăm. Problema e că pâinea îngrașă. Sau nu la fel de tare ca brânza. Și când spun brânză, mă  refer la orice tipuri de brânzeturi, indiferent cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânză de burduf sau frământată.”

Avertismenul însă este următorul: atenție, brânza nu este prietena siluetei, nu e un aliment de bază, nu se înghite cu sutele de grame! Iar constatarea Mihaelei Bilic este următoarea: „Asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă și-au propus cu toții să ne învețe ce înseamnă porția corectă!”

Porția corectă

Medicul care  mereu punctează nevoia de echilibru în toate, continuă tirada: „O felie mare cât palma și groasă de un deget are doar 200 de grame și e prețios pusă într-un pachet individual tras în vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent.”

Proporțiile sunt cheia

Delicioasa, apreciata salata cu roșii și brânză de vară rămâne o soluție bună, avertizează Mihaela Bilic, doar dacă roșiile ocupă 80% din farfurie, iar brânza e reprezentată de câteva cubulețe. Mai mult, aveți grijă și la cât ulei veți adăuga salatei, căci brânza are deja grăsime inclusă!

Doctor Mihaela Bilic este medic primar în specialitatea diabet și boli de nutriție și are un masterat de psihonutriție la Paris. Cu o experiență de mai bine de 20 de ani, Dr. Mihaela Bilic este unul dintre cei mai prestigioși nutriționiști din România, a scris mai multe cărți cu sfaturi prețioase despre alimentația sănătoasă și echilibrată și e activă pe rețelele sociale, unde împărtășește celor care o urmăresc din experiența sa profesională.