O descoperire revoluționară anunță finalul pandemiei de Covid-19     

O descoperire revoluționară anunță finalul pandemiei de Covid-19     
Vești extraordinare vin de peste ocean. Finalul pandemiei de Covid-19 pare mai aproape ca oricând.  

O descoperire revoluționară făcută de oameni de știință din toată lumea, conduși de David Veesler de la Universitatea de Medicină din Washington, va grăbi finalul pandemiei. Ei au reușit să identifice anticorpii care distrug varianta Omicron a coronavirusului. Rezultatele noului studiu au fost publicate în ajun de Crăciun  în revista Nature.

Potrivit Medical Xpress, cercetătorii au anunțat că acești anticorpi anihilează nu doar tulpina Omicron, cât și alte variante ale SARS-CoV-2. Ei acționează prin țintirea acelor zone din proteina spike a virsului care nu suferă modificări prin mutații.

Liber la noi tratamente care vor duce la finalul pandemiei de Covid-19

Potrivit conducătorului studiului, dr. David Veesler, prin direcționarea anticorpilor împotriva proteinei spike, oamenii de știință ar putea fi capabili să conceapă noi vaccinuri și tratamente cu anticorpi împotriva Covid-19. Mai mult, acetse remedii vor acționa și împotriva altor mutații ale virusului care pot apărea în viitor.

„Această descoperire ne arată că dacă ne concentrăm pe anticorpii care vizează aceste poziții extreme ale proteinei spike, există o modalitate de a depăși evoluția continuă a virusului”, a spus David Veeser, coordonatorul cercetării. Alături de Veesler cercetarea a fost coordonată și de Davide Courti de la Humabs Biomed, Vir Beiotechnology din Elveția.

Trei vaccinuri, ineficiente în fața tulpinii Omicron

Cecrcetătorii au precizat că varianta Omicron a coronavirusului înglobează un număr de 37 de mutații ale proteinei spike. Tulpina mutantă le folosește pentru a se prinde de celule și pentru a le invada. Numărul foarte mare de mutații explică, într-o oarecare măsură de ce varianta Omicron a putut să se răspândească atât de repede, infectând persoanele vaccinate și reinfectându-i pe cei infectați anterior.

În plus, cercetarea a dovedit și care sunt vaccinurile ineficiente în fața noii tulpini. Persoanele care s-au vaccinat cu dozele Sputnik V, Sinopharm sau Johnson & Johnson au avut o capacitate mai redusă sau deloc, de a bloca varianta Omicron. În schimb, persoanele care au primit două doze cu ser Moderna, Pfizer/BioNtech și AstraZeneca au păstrat o anumită activitate neutralizantă.