O femeie a dat traiul modern pe viața în sălbăticie. E uimitor cu ce s-a hrănit timp de cinci luni

O femeie a dat traiul modern pe viața în sălbăticie. E uimitor cu ce s-a hrănit timp de cinci luni
O femeie din statul american Utah a renunțat la facilitățile oferite de traiul în comunitate și a plecat în sălbăticie. Timp de cinci luni de zile singurul ei aliment a fost unul surprinzător.

Anul trecut în noiembrie, o femeie din Utah în vârstă de 47 de ani, și-a abandonat mașina într-o parcare aflată la circa 80 de kilometri sud-est de Salt Lake City. Angajații Serviciului Forestier din SUA  se pregăteau pentru închiderea sezonieră a canionului Diamond Fork atunci când au găsit vehiculul părăsit. Au căutat proprietara câteva săptămâni la rând, însă fără succes. 

A durat cinci luni până ca femeia să fie găsită de către autorități, în timpul unui survol aerian pe care l-au efectuat pentru a identifica o dronă pierdută. Sergentul Spencer Cannon, alături de pilot, au fost cei care au văzut cortul femeii, pe care aceasta l-a strâns când i-a observat. „

A dat traiul modern pe sălbăticie. S-a hrănit cu mușchi de copac și apă din râu

La momentul la care a fost găsită, s-a aflat că femeia se izolase voluntar și, timp ce cinci luni, se hrănise cu mușchi de copac și apă din râul din apropiere. „Acum credem că ea a ales cu bună-știință să rămână acolo, în noiembrie 2020”, au precizat cei de la biroul șerifului, într-un comunicat. „Avea cu ea o cantitate mică de mâncare și a spus că a căutat în mod special o zonă în care să existe mușchi și iarbă. De asemenea, a avut acces la apă, la râul din apropiere”, au transmis autoritățile. 

Femeia nu are răni fizice, dar este subponderală. „A reușit să supraviețuiască, dar a avut o viață grea și ne bucurăm că am reușit să intrăm în contact cu ea”, a declarat Cannon pentru postul local KSL-TV. Ea a fost dusă la un spital local, pentru evaluare. Investigațiile privind dispariția femeii au scos la iveală că aceasta ar putea avea boli psihice. 

Femeia ar putea alege să se întoarcă în sălbăticie, conform autorităților 

Biroul șerifului din Utah a transmis că nu vor exista sancțiuni legale pentru femeie, căci aceasta nu a făcut nimic ilegal. De asemenea, s-a precizat faptul că femeia ar putea alege să-și reia modul de trai liniștit în viitor. „Vrem să fim clari că, deși mulți oameni ar putea alege să nu trăiască în circumstanțele și condițiile pe care le-a avut această femeie, ea nu a făcut nimic împotriva legii. Și în viitor ar putea alege să se întoarcă în aceeași zonă. Resursele îi stau la dispoziție, dacă ar decide să le folosească”, au încheiat autoritățile. 

Foto: Daily Mail

Ioana Ginghină, noi dezvăluiri despre iubitul ei. Modul inedit în care a cucerit-o

Recomandarile noastre