O informație pe care trebuie să o știe toți cei care se testează.  De ce testul PCR negativ nu exclude infecţia

O informație pe care trebuie să o știe toți cei care se testează.  De ce testul PCR negativ nu exclude infecţia
O cercetare realizată de cel mai mare centru de testare din România vine cu date noi cu privire la veridicitatea informațiilor date de testele PCR. Acestea sunt considerate repere în diagnosticarea precisă a Covid-19.

Concluziile celui mai mare centru de testare din țară  sunt însă, diferite. După ce au analizat peste 50.000 de probe, medicii de aici au ajuns la concluzia că testul PCR negativ nu exclude infecţia cu Covid-19.

De ce testul PCR negativ nu exclude infecţia

Medicii spun că varianta Delta se detectează diferit față de cea inițială. Diferența este că noua variantă e detectată în testare abia după ce apar simptomele şi nu înainte, aşa cum se întâmpla cu variantele anterioare. Astfel, un test PCR negativ nu exclude infecţia cu Covid-19.

„Analizând peste 50,000 de probe de tip RT-PCR dorim sa facem următoarele precizări: Spre deosebire de variantele anterioare SARS CoV-2, varianta Delta poate fi detectabila prin metoda RT-PCR după momentul apariției simptomelor. In conformitate cu recomandările CDC, diagnosticarea infecției SARS CoV-2 se recomanda a fi efectuată cumulând rezultatul testului RT-PCR cu simptomatologia și istoricul pacientului.

Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, in prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMA fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore”, se arată într-un comunicat emis de OK Medical.

Câți pacienți s-au infectat în ultimele 24 de ore

Potrivit datelor publicate de GCS, până ieri, 13 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.398.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 4.607 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

De asemenea, cifrele arată că 1.199.267 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. Dintre acestea, 402 cazuri reprezintă pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri