O relație care a învins barierele regale. Cronologia iubirii Prințului Charles și a Camillei Parker Bowles

O relație care a învins barierele regale. Cronologia iubirii Prințului Charles și a Camillei Parker Bowles
O poveste de dragoste care a spart orice barieră, începând cu cea a timpului și terminând cu cerințele regale este cea a Prințului Charles și a Camillei Parker Bowles. În ciuda căsătoriei sale cu Prințesa Diana, Charles nu a încetat niciodată să o iubească pe Camilla.

Povestea de dragoste dintre Prințul Charles și Camilla Parker Bowles a fost orice, dar nu convențională. În ciuda căsătoriei cu Diana Spencer, prințul nu a uitat-o niciodată de fosta iubită și împotriva oricărui pronostic, Charles și Camilla au avut parte de povestea de dragoste fericită și mult dorită, la 35 de ani de la prima întâlnire. Iată cum s-a desfășurat povestea lor de dragoste întortocheată.

1947

Sursa foto: Facebook

Camilla Shand s-a născut pe 17 iulie, fiind cu 16 luni mai în vârstă decât prințul Charles Philip Arthur George, născut pe 14 noiembrie 1948. Fiica unui ofițer al armatei britanice, Camilla crește socializând cu regalitatea, frecventează școala Queens Gate din Londra și termină studiile în Elveția.

1970

Charles și Camilla se întâlnesc pentru prima dată la un meci de polo la Windsor Great Park, un parc regal. Descoperă că amândoi iubesc polo-ul și natura și au același simț al umorului. Camilla glumește despre faptul că străbunica ei a avut o aventură cu regele Edward al VII-lea, spunând: „Străbunica mea a fost amanta străbunicului tău. Simt că avem ceva în comun.”  Încep să se întâlnească, dar Charles pleacă în Marina Regală timp de opt luni. Când se întoarce, Camilla este logodită cu altcineva.

1973

În iulie, Camilla se căsătorește cu Andrew Parker Bowles, ofițer de cavalerie al armatei cu șapte ani mai în vârstă decât ea și care avusese anterior o relație cu sora prințului Charles, prințesa Anne. Au împreună doi copii, Tom și Laura Parker Bowles. Charles și Camilla sunt încă prieteni, de fapt prințul Charles devine nașul lui Tom.

1980

Charles, în vârstă de 31 de ani, începe să se întâlnească cu Lady Diana Spencer, în vârstă de 18 ani. Prințul avusese o scurtă relație cu sora ei mai mare, Lady Sarah Spencer, care își acordă meritele pentru relația celor doi, spunând: „I-am prezentat, sunt Cupidon”.

1981

Charles o cere în căsătorie pe Diana pe 6 februarie (un raport sugerează că a pus întrebarea în grădina Camillei.) După știrile din 24 februarie, el face un comentariu ușor deranjant atunci când un intervievator de televiziune îi întreabă pe el și Diana dacă sunt îndrăgostiți. . Diana roșește și spune: „Bineînțeles;” Charles adaugă: „Orice înseamnă dragostea”.

1986

Sursa foto: Facebook

Conform biografiei autorizate a lui Charles, el începe o aventură cu Camilla în acel an.

1989

Diana o înfruntă pe Camilla, apropiindu-se de ea la o petrecere și spunându-i: „Știu ce se întâmplă între tine și Charles și vreau doar să știi asta. Ai tot ce ți-ai dorit vreodată. Ai toți bărbații din lume să se îndrăgostească de tine și ai doi copii frumoși, ce mai vrei?”

1992

În iunie, apare cartea “Diana: Povestea adevărată”, scrisă de Andrew Morton. În decembrie, prim-ministrul John Major anunță că Charles și Diana s-au separat oficial.

1995

În ianuarie, Camilla și Andrew Parker Bowles anunță că vor divorța. În noiembrie, Martin Bashir face un interviu televizat cu Diana, în care o întreabă dacă vreun factor în distrugerea căsătoriei sale a fost reprezentat de Camilla. Ea spune cu tristețe: „Ei bine, am fost trei în această căsătorie, așa că a fost cam aglomerată”.

1996

Divorțul lui Charles cu Diana este finalizat.

1997

La scurt timp după ce Charles găzduiește o petrecere de 50 de ani pentru Camilla la casa lui de la țară în Highgrove, Diana moare tragic într-un accident de mașină în Paris. În timp ce lumea plânge pierderea Prințesei Inimilor, Charles împreună cu sora Dianei zboară la Paris pentru a readuce trupul Dianei în Anglia. Decesul Dianei îl determină pe Charles să amâne campania de introducere a Camillei către public.

1998

Charles reia treptat procesul de legitimare a relației sale. El confirmă un raport într-un tabloid britanic cum că prințul William a cunoscut-o pe Camilla, iar ziarele speculează că aceasta îl va întâlni și pe prințul Harry. Cu toate acestea, regina nu aprobă relația anterior adulteră și refuză să participe la o petrecere privată de ziua lui Charles, deoarece Camilla este acolo.

1999

În ianuarie, Charles organizează o petrecere de 50 de ani pentru sora Camillei la hotelul Ritz din Londra. El și Camilla sosesc separat, dar părăsesc petrecerea împreună, sub ochii unei mulțimi de reporteri și fotografi gata să-i surprindă apărând pentru prima dată împreună în public. Mai târziu în acel an, ea și Charles pleacă în vacanță în Grecia cu prinții William și Harry.

2000

Sursa foto: Facebook

Charles și Camilla încă nu au aprobarea oficială a reginei. În cele din urmă, ea acceptă o invitație la un eveniment la Highgrove, o petrecere de 60 de ani pentru regele Greciei,  deși Camilla era acolo. Este interpretat ca un semn că acceptă relația.

2003

Cuplul se mută în Clarence House. Familia Regală face cunoscut faptul că banii contribuabililor britanici nu vor fi folosiți pentru decorarea camerelor Camillei.

2005

În februarie, Charles și Camilla își anunță logodna la 35 de ani de la prima întâlnire. Pe 8 aprilie, se căsătoresc într-o ceremonie civilă, cu prințul William ca și cavaler de onoare. Regina nu participă lă nuntă, dar merge la recepție după aceea. Pentru ca Diana să rămână singura Prințesă de Wales,  Camilla câștigă titlul Alteța Sa Regală Ducesa de Cornwall.

2010

Rămân întrebări despre ce titlu ar primi Camilla când Charles va deveni rege. Deoarece Camilla a fost văzută ca parte a motivului pentru care s-a încheiat prima căsătorie a lui Charles, poziția oficială regală a fost că va primi titlul de Prințesă Consoartă în loc de Regină.

2016

Sursa foto: Facebook

Pe 9 iunie, Camilla și prințul William sunt numiți în Consiliul Privat, un grup format din consilierii cei mai înalți ai reginei. Presa speculează că Regina a vrut să se asigure că amândoi vor fi prezenți când Charles va fi numit rege după moartea ei.

2017

Pe 27 mai, apropiindu-se de cea de-a 70-a aniversare, Camilla acordă un interviu pentru Daily Mail, în care vorbește despre aventura ei cu Charles și atenția presei care a venit odată cu ea: „A fost groaznic. A fost o perioadă profund neplăcută, prin care nu aș vrea să treacă nici cel mai rău dușman. Nu aș fi putut supraviețui fără familia mea ”.

2020

Cuplul se izolează de la Birkhall, casa lor de pe proprietatea Queen’s Balmoral, pe fondul pandemiei  de coronavirus. Charles este testat pozitiv pentru virus, dar se confruntă cu un caz ușor și se recuperează rapid. Cuplul se reunește după ce își finalizează carantina. Pentru a marca cea de-a 15-a aniversare a nunții, cei doi publică o fotografie cu ei în fața Birkhall, împreună cu câinii lor Bluebell și Beth.

Bridgerton, serialul care a rupt toate barierele. A fost numărul 1 în 76 de țări