Simona Ionescu / Redactor Șef

O rețetă care fură ochii. În loc de cozonac, împletituri pufoase cu iaurt

O rețetă care fură ochii. În loc de cozonac, împletituri pufoase cu iaurt
O rețetă simplu de preparat va fi mereu câștigătoare în bucătărie. Iar când aspectul preparatului e ieșit din comun, cu atât mai mult va încânta pe toată lumea.

Aceasta e o rețetă care fură ochii: împletiturile pufoase cu iaurt se prepară foarte ușor, din câteva ingrediente,  deloc sofisticate. Coaja de lămâie și portocală le va da o aromă specială, de sărbătoare, astfel că puteți avea în vedere rețeta inclusiv pentru Paști. Vă recomandăm însă să alegeți lămâi și portocale dintr-o cultură bio, pentru a evita chimicalele din celelalte, mai ales că veți folosi coaja în prepararea prăjiturii.

Tot efectul acestor împletituri pufoase constă în tehnica aparte de pregătire a aluatului înainte de coacere. Arată spectaculos, ar putea părea complicat însă, dacă urmăriți clipul video atașat, veți vedea că este incredibil de simplu. Sunt doar câțiva pași, banali, de urmat, în tăierea aluatului. Și e ceva la care nu ne-am fi gândit că poate fi așa de efect.

Ingrediente pentru împletituri pufoase cu iaurt

lapte – 250 ml

drojdie uscată – 10 gr

zahăr – 150 g

iaurt vanilie -100 gr

ou 1

unt – 50 gr (topit)

coajă de lămâie și portocală, sare

făină obișnuită – 500 – 550 gr

 

Pentru uns: gălbenuș  de 1 ou și lapte

zahăr pudră

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Maria Zapodeanu (@ana_mariazap)

Mod de preparare

Punem făina într-un recipient, în centru adăugăm laptele călduț, drojdia și o lingură de zahar. Se amestecă și se lasă la crescut 15 minute. Odată dospit, adăugați diferența de zahăr, iaurtul, untul, coaja de lămâie și de portocală rasă,  sarea și oul (amestecat, ca să devină spumos). Se frământă 10 minute și se lasă la dospit 2 ore.

După ce timpul a trecut, întindeți aluatul într-o formă dreptunghiulară. Tăiați în fâșii de 5 – 6 cm. Puneți împreună, una peste alta  cele 6 – 7 benzi obținute, apoi tăiați în jumătate pe lungime și împletiți. Împletiturile se pun în tava de copt și se mai lasă la crescut 30 de minute. Ungeți apoi deasupra cu amestecul de lapte și gălbenuș. Coaceți prăjitura la 160 de grade Celsius timp de 40 de minute.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre