O rețetă divină: Cheesecake cu dovleac! Curcubeu în cerul gurii!

O rețetă divină: Cheesecake cu dovleac! Curcubeu în cerul gurii!
Aceasta este o rețetă divină și vă garantăm că o să vă placă. Țineți cont că e sezonul dovleacului, iar această legumă versatilă trebuie să facă parte din deliciile pe care le veți încerca acum, când suntem în prag de iarnă.

O altfel de plăcintă cu dovleac! Pare ruptă direct din curcubeu. Veți adora această prăjitură, în straturi, de la prima îmbucătură. Iar pentru felul în care arată, copiii vor fi și ei cuceriți. Până la urmă, prăjitura aceasta e tot ce poate fi mai bun, toamna. E cheese cake, pe de o parte, e plăcintă cu dovleac, pe de alta.

Ingrediente pentru o altfel de plăcintă cu dovleac

Pentru stratul de brânză: 400 gr brânză proaspătă de vaci, 5% grăsime

100 gr iaurt natural

2 ouă

3 – 4 linguri cu vârf de făină

4 grame vanilină ( esență de vanilie)

100 – 150 gr zahăr

Strat de dovleac: 500 gr piure de dovleac

2 ouă

100-130 gr zahăr

3 – 4 linguri cu vârf de făină

Coaja de la o portocală sau de la o lămâie bio

Mod de preparare

Pentru stratul de brânză, alb, puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați. Dacă aluatul este foarte gros, mai adăugați lapte sau smântână. Rezultatul trebuie să fie o cocă ce curge. Pentru piureul de dovleac coaceți dovleacul în cuptor în prealabil. Miezul de dovleac copt și restul ingredientelor se trec și ele prin blender. Coaja de portocală completează foarte bine aroma de dovleac și conferă gustului final o notă ușoară de citrice.

Alegeți o formă de prăjitură rotundă, cu cel puțin 22 cm diametru și începeți turnarea aluatului. Puneți pe rând, alternativ, din fiecare din cele două amestecuri. Începeți cu o lingură din aluatul alb, apoi în mijlocul ei adăugați o lingură din cel portocaliu, și continuați în aceeași manieră, adăugând câte o lingură de aluat tot în mijloc.

Pentru mai multe detalii, urmăriți video-ul atașat. După ce ați turnat astfel întreaga cantitate de aluat, rezultând straturi alternative albe și orange, coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 – 45 de minute. Apoi răcim plăcinta cu dovleac și servim.

Sursa foto: Instagram