Simona Ionescu / Redactor Șef

O rețetă spectaculoasă pentru masa de duminică: Șnițele din cotlet de porc și mere umplute cu cremă de brânzeturi

O rețetă spectaculoasă pentru masa de duminică: Șnițele din cotlet de porc și mere umplute cu cremă de brânzeturi
În prima ediție din noul an de la Super Neatza, Vlăduț, iscusitul bucătar al matinalului a surprins audiența cu o rețetă interesantă insirată din bucătăria germană.

Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat o interesantă rețetă de șnițele din cotlet de porc și mere umplute cu cremă de brânzeturi și nuci, inspirată din bucătăria germană.

Șnițele din cotlet de porc și mere umplute – Ingrediente

Pentru prepararea șnițelelor: 2 buc. cotlet de porc cu os

sare și piper

ulei de măsline

frunze de mentă

3 ouă

150 grb făină

200 gr pesmet

Pentru garnitură: 6 mere ionatane

750 ml vin roșu

1-2 linguri de oțet bals

150 gr zahăr brun

coajă de portocală

scorțișoară

1 felie de lămâie

semințele de la o rodie

100 gr miez de nucă

250 gr brânză roqueford

150 gr cremă de brânză

Mod de preparare

În primul rând se aleg cotlete de porc mai groase Nu se vor bate cu ciocanul de șnițele, în schimb se crestează și se ung cu puțin ulei de măsline, se presară cu sare și piper și se masează cu frunze de mentă. Apoi se lasă la odihnit aproximativ 30 de minute. După acest interval se trec cotletele de porc prin făină, prin ouă a,mestecate cu sare și piper, iar la final prin pesmet panko. Se prăjesc în ulei la foc de intensitate medie, timp mai îndelungat, pentru a se pătrunde bine.

Cum se prepară merele umplute cu brânzeturi și nuci

Se decojesc merele și li se îndepărtează cotorul cu un dispozitiv inelar. Apoi se pun la fiert în vin roșu cu zahăr brun. Pentru a le aromatiza plăcut se adaugă în vin coajă de portocală, după ce s-a îndepărtat bine partea albă. Se mai adaugă scorțișoară, dar și oțet balsamic și o felie de lămâie pentru un plus de aciditate.

Merele se fierb în vin doar până se pătrund ușor, nu se lasă să se înmoaie. Se scot într-o sită și se lasă la scurs și la răcit. Vinul se va fierbe în continuare până când se obține o reducție groasă ca mierea de albine. Pentru umplutura merelor se amestecă cele două tipuri de brânză cu miezul de nuci copt, în prealabil și cu semințele de rodie. Se servesc șnițelele din cotlet de porc cu aceste mere umplute cu crema de brânzeturi și glazurate cu reducția de vin.

Sursa: Neatza cu Răzvan și Dani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre