Simona Ionescu / Redactor Șef

„O scrisoare pierdută”, live, de 1 Decembrie. Unde vedeți spectacolul

„O scrisoare pierdută”, live, de 1 Decembrie. Unde vedeți spectacolul
De Ziua Națională a României, Teatrul Național din Timișoara se deschide virtual publicului cu unul din cele mai aplaudate spectacole, care va putea fi vizionat online gratuit.  În această zi de mare sărbătoare a țării, teatrul timișorean a decis să opună cenușiului izolării vitalitatea și culoarea spectacolului „O scrisoare pierdută”. 

Marți, 1 Decembrie, de la ora 18.00, cu ocazia Zilei Naționale a României, spectacolul ”O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale va fi transmis  prin live stream în direct din Sala Mare, pe site-ul instituției, pe canalul YouTube și pe pagina de Facebook a Teatrului Național din Timișoara. Vizionarea este gratuită.

De ce „O scrisoare pierdută”? Pentru că este o declarație importantă pe care dramaturgia românească o face prin vocea lui  Caragiale, arată reprezentanții Naționalului timișorean.

„În foarte scurt timp în România sunt alegeri parlamentare și, mai mult decât atât, pentru că trebuie să înțelegem cu toții până la urmă că avem de asumat zi de zi decizii pe care le urmăm, pe care le respectăm… sau nu.  În fond, povestea rezumată a „Scrisorii pierdute” este exemplul perfect: un mic gest personal, o scrisoare de dragoste ajunsă în mâna opoziției va duce la acceptarea unui compromis copleșitor pentru țară”, a mai declarat managerul Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater.

Un spectacol modern

”Scrisoarea” naționalului timișorean este un spectacol modern care păstrează integral replicile, modul de adresare al lui Caragiale, reînțelegându-l însă în sensurile zilei de azi. Spectacolul rămâne fidel ideii lui Caragiale, reiterează și insistă asupra responsabilității individuale și asupra faptului că neasumarea acesteia duce la repercusiuni grave asupra comunității, asupra țării.

Spectacolul ”O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, poartă semnătura regizorală a Adei Lupu Hausvater, iar distribuția îi numără pe: Matei Chioariu, Dori Iosif, Romeo Ioan, Victor Manovici, Cătălin Ursu, Ion Rizea, Adrian Jivan, Bogdan Spiridon, Andrei Zgăbaia, Ionuţ Iova, Claudia Ieremia. Scenografia este semnată de Zsolt Fehervari, costumele au fost alese de Alina Lăţan, muzica îi aparţine lui Tibor Cari, iar light design este conceput de Lucian Moga.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

E oficial, Alex Velea s-a dat pe manele! Renunță la „boom shakalaka” pentru „dușmani și valoare”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre