Din pricina pandemiei, ne mișcăm mai puțin, mâncăm prea mult sau prea puțin, suntem îngrijorați, dormim puțin. Înseamnă că ne-am ales cu niște obiceiuri care ne lasă fără vlagă.
Obiceiuri care îți fură energia
Dacă vă simțiți fără vlagă toată ziua și vă concentrați cu dificultate, înseamnă că aveți obiceiuri proaste. Lucrurile banale pe care le faci te pot epuiza mental și fizic.
- Corpul are nevoie de hrană dimineața ca să înceapă ziua cu forțe proaspete. Un mic dejun complet, din cereale integrale (de pildă, terci de ovăz) și un fruct proaspăt, asigură combustibil de cea mai bună calitate. Ratând micul dejun, îți încetinești metabolismul, ceea ce duce cu timpul la îngrășare.
- Volumul sângelui se reduce când ești deshidratat și scade viteza cu care oxigenul și nutrienții ajung la celule. Așa apar oboseala, iritabilitatea, dificultăți de concentrare, durerile de cap. Specialiștii spun că ar trebui să bem un pahar mare cu apă înaintea micului dejun. Țineți mereu la îndemână o sticlă de apă, din care să bei pe parcursul zilei.
- O ceașcă de cafea este foarte bună dimineața. Însă, ciclul de somn poate fi afectat dacă obișnuiești să bei mai multe căni pe zi. În plus, cafeaua are efect diuretic, expunându-te deshidratării.
- Ne mișcăm prea puțin, din cauza pandemiei. Mulți lucrează de acasă. Dacă îți petreci zilele în mare parte doar în interior, lasă lumina natural să inunde casa. Lipsa luminii naturale te lasă fără energie. După-amiezile și în weekend, ieși la plimbare cel puțin 30 de minute.
- Te vei simți obosit dacă mănânci prea puțin. Organismul nu este bine hrănit și nu are cum produce suficientă energie. La fel se întâmplă dacă alimentația este dezechilibrată. Corect ar fi să mâncați suficient și variat. Nu este momentul să treci la dietă fiindcă te expui carențelor nutritive, care pot provoca, printre altele, oboseală, dificultăți de concentrare, depresie.
Nu i-a mai suportat. Oana Roman, ieșire violentă
Alex Bodi nu stă degeaba, și-a dat în judecată fosta soție. E incredibil motivul
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook