Simona Ionescu / Redactor Șef

OMS se teme de apariția și răspândirea unui alt virus mai puternic decât coronavirusul

OMS se teme de apariția și răspândirea unui alt virus mai puternic decât coronavirusul
Bucuria de a fi la Qatar, la Cupa Mondială de Fotbal se poate transforma într-o nenorocire. Iată ce se poate întâmpla.

Un alt virus ne dă târcoale și, spun specialiștii, este mult mai periculos decât coronavirusul.

OMS se teme de apariția și răspândirea unui alt virus mai puternic decât coronavirusul

În ultimii zece ani, specialiștii spun că multe persoane s-au infectat cu sindromul respirator din Orientul Mijlociu în Qatar. Cum în acest moment în această țară au ajuns aproximativ 1,2 milioane de suporteri veniți din toate colțurile lumii, s-ar putea întâmpla o nenorocire. De asemenea, experții medicali susțin că alte amenințări la Cupa Mondială de Fotbal rămân coronavirusul și variola maimuței.

Despre ceea ce se poate întâmpla, au vorbit în jurnalul medical „Noi microbi și noi infecții”, trei dintre marii academicieni ai lumii. Profesorul Patricia Schlagenhauf, epidemiologul de la departamentul de Sănătatea Călătorilor din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, susține că gripa cămilei poate să apară nu doar în Qatar, ci și în țările care sunt învecinate, cum ar fi Arabia Saudită.

De alfel, în această parte a lumii a fost cu zece ani în urmă și primul caz de SROM din lume. Dar se poate răspândi în toată lumea, ca urmare a numărului mare de suporteri veniți din toate colțurile planetei.

Gazda naturală este cămila

Întrucât gazda naturală a virusului este cămila, experții în sănătate îi sfătuiesc pe toți cei care se află în Qatar la Cupa Mondială de Fotbal să nu mângâie cămilele, să nu bea lapte de cămiă și nici carne provenită de la acest animal, dacă nu este preparată așa cum scrie la carte.

Cât privește simptomele bolii, acestea sunt apropiate de cele ale răcelii sau gripei, de aceea e destul de greu de depista. Dar, spun specialiștii, dacă apelați la medici există posibilitatea să fiți testați pentru gripa cămilei. Oamenii de știință avertizează că virusul este foarte puternic, mult mai periculos decât coronavirusul și nu are tratament, medicii neavând altă soluție decât să vă administreze medicamente care să ușureze simptomele.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre