Pâine umplută cu ou ochi. Rețetă de la New York

Pâine umplută cu ou ochi. Rețetă de la New York
Pe cât este de simplu, pe atât este gustos și sățios. O felie de pâine se umple cu un ou și se prăjește. Un mic dejun perfect pentru o zi plină de energie. Rețeta este a unui chef din New York.

Se spune că Dan Silverman, chef la un popular restaurant newyorkez, a înţeles importanţa mesei de dimineaţă şi a propus o altă modalitate de a prepara ouă ochiuri pentru o zi de muncă.

Pâine umplută cu ou ochi. Rețetă de la New York

Reţeta este uşor de preparat şi constă în găurirea unei felii de pâine, în care se pune oul. Totul se prăjeşte în unt. Versiunea lui Dan Silverman presupune şi înmuierea feliei de pâine într-un amestec de lapte cu ou, pentru a spori savoarea. El îi spune ”toad in a hole breakfast”.

Ingrediente

Pentru „ouă prăjite în pâine“ avem nevoie de patru felii de pâine de aproximativ 2,5 centimetri grosime, şapte ouă, două ceşti de lapte, o ceaşcă de parmezan ras, 3 linguri de pătrunjel tăiat mărunt, o lingură cu unt şi una cu ulei de măsline. Se mai adaugă sare şi piper negru, după gust.

Mod de preparare

  • Faceţi o gaură cu diametrul de cinci centimetri în mijlocul fiecărei felii de pâine. Puteţi folosi un pahar întors invers pentru a decupa gaura.
  • Apoi laptele se bate cu trei ouă, o treime din ceaşca de parmezan ras, două linguri de pătrunjel, sare, piper şi poate puţin sos iute, dacă vă place.
  • Lăsaţi feliile de pâine găurite în acest amestec, între cinci şi zece minute.
  • În timp ce pâinea se înmoaie, încingeţi uleiul de măsline şi untul într-o tigaie mare, care nu se lipeşte, dar aveţi grijă ca focul să nu fie prea mare, pentru ca uleiul şi untul să nu se ardă.
  • Când s-a încins tigaia, scoateţi cu grijă feliile de pâine din amestecul în care s-au înmuiat, scurgeţi puţin excesul de lichid şi apoi puneţi-le în tigaie.
  • Spargeţi un ou în fiecare felie de pâine şi lăsaţi până se face albuşul, între trei şi cinci minute.
  • Folosind o spatulă, întoarceţi cu grijă fiecare felie de pâine, împreună cu oul, şi prăjiţi-l şi pe partea cealaltă cât de mult doriţi.
  • Pentru un ou bine făcut nu depăşiţi 4 – 5 minute.
  • Serviţi rezultatul cu restul de parmezan ras pe deasupra, cu pătrunjel, sare şi piper.
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp