Paradisul luxului la Burj al Arab, Dubai. Tot ce nu știai despre celebrul hotel. FOTO

Paradisul luxului la Burj al Arab, Dubai. Tot ce nu știai despre celebrul hotel. FOTO
Burj al Arab din Dubai este cel mai scump hotel de 7 stele din lume. Totul înăuntru este impresionant. Iată o listă de lucruri pe care nu le știai despre centrul luxului din Dubai.

Când un jurnalist britanic a vizitat Dubaiul pentru o călătorie de presă, el a stat în luxosul hotel, Burj Al Arab. Până la sfârșitul șederii sale, și-a dat seama că aceasta nu merită ratingul de 5 stele, ci mult mai mult. El a evaluat Burj Al Arab drept o experiență de 7 stele, iar alți recenzori au fost de acord. Interesant este faptul că hotelul însuși a încercat să renege ratingul special, dar acesta a rămas, împreună cu reputația sa glorioasă.  Iată tot ce nu știai despre cel mai scump hotel de 7 stele din lume, Burj al Arab.

Este construit pe o insulă artificială 

Tot ce nu știai despre Burj al Arab

Un pod privat face legătura între Burj Al Arab și restul, la care au acces doar personalul hotelului și oaspeții. Clădirea în sine are o înălțime de peste 300 m (300 m) – care este chiar mai înaltă decât Turnul Eiffel – și constă în 56 de etaje. 230 de coloane de beton susțin întreaga structură care se extinde la 40 de metri sub nivelul mării pentru a menține insula artificială pe linia de plutire.

Clădirea în sine are forma unei pânze de navă. Dar, în afară de motive estetice, a fost conceput astfel încât umbra să nu-i incomodeze pe cei de pe plajă de mai jos, care încă mai pot primi o doză sănătoasă de raze UV. S-au gândit la fiecare detaliu!

Transferul la hotel se face fie cu mașina, fie cu elicopterul 

Tot ce nu știai despre Burj al Arab

Burj Al Arab vă oferă 2 tipuri de transport pentru a ajunge la hotel. Dacă alegeți o plimbare, veți fi întâmpinați pe aeroport cu un Rolls Royce alb, condus de un șofer personal. De fapt, Burj Al Arab este singurul hotel cu propria flotă de vehicule Rolls Royce. În caz contrar, puteți opta pentru elicopterul privat care vă va duce la heliportul special situat pe acoperișul hotelului.

Totul este făcut din marmură și aur 

Pardoseala și pereții hotelului sunt realizate din marmură specială Statuario – același tip de marmură pe care Michelangelo a folosit-o pentru a crea statuia lui David. Totul din interior este fie din aur de 24 de carate, fie încrustat cu el, inclusiv decorațiunile, mobilierul și televizoarele – chiar și oglinda și cadrele de artă sunt înfrumusețate cu aur. În plus, unul dintre restaurante găzduiește cel mai mare tavan din cristal Swarovski care reprezintă Calea Lactee.

Tot ce nu știai despre Burj al Arab.  Ai majordom dedicat 

După ce ați terminat check-in-ul, Burj al Arab vă oferă un majordom exclusivist. Acesta vă va duce în cameră și vă va arăta totul în jur. Dacă doriți, majordomul vă va despacheta lucrurile după ce ajungeți și le va împacheta din nou când sunteți pe punctul de a pleca. 

Există un majordom care să-ți laducă ochelari de soare, un majordom care să te pulverizeze cu spray, astfel încât să rămâi împrospătat pe plajă și unul care îți pregătește o baie cu bule cu lumânări pentru o notă extraordinară. Există, de asemenea, un majordom pentru animale de companie, care va avea grijă de prietenul tău patruped în timp ce te răcorești în piscină sau la spa.

Restaurantul servește fructe de mare direct din apă 

Burj Al Arab găzduiește un restaurant subacvatic numit Al Mahara, care se traduce prin „coajă de stridie”. Intrarea în restaurant este un coridor arcuit auriu care seamănă cu un submarin. În centru se află un acvariu uriaș plin de corali colorate și pești exotici, inclusiv un rechin. Imaginați-vă bucurându-vă de cină în timp ce un rechin înoată relaxat în jurul vostru.

Fiecare încăpere vine cu o selecție de parfumuri 

Știți acele truse unice de duș pe care le găsiți de obicei în hotelurile obișnuite? Un șampon și un gel de duș de dimensiune mostră, plus ceva pentru dinți, dacă ai noroc. Ei bine, uitați de ele. Un set de 14 articole de toaletă Hermès vine ca standard în fiecare suită, astfel încât să vă puteți răsfăța cu stil. Și le puteți lua chiar acasă cu voi. 

Hotelul are un spital pentru reabilitarea țestoaselor 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Burj Al Arab (@burjalarab)


Burj Al Arab găzduiește un spital desemnat pentru țestoase, un proiect care ajută și reabilitează țestoasele marine bolnave și rănite. De la lansare, programul a eliberat peste 1.600 de broaște țestoase salvate înapoi în mare. 

Foto: Instagram 

„Acum am șase ani, fac ce vreau!” Prințesa Charlotte e pregătită să devină regină, să vedeți ce spune despre vârsta ei

Recomandarile noastre