Simona Ionescu / Redactor Șef

Părul ne spune dacă vom suferi de inimă. Iată cum

Părul ne spune dacă vom suferi de inimă. Iată cum
Părul nostru conține informații importante și ne poate spune dacă vom suferi de inimă. Acest lucru este susținut de un studiu de profil.

Analiza şuviţelor de păr ar putea da rezultate mai bune decât analizele de sânge atunci când vine vorba de aflarea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă au explicat că părul conţine informaţii valoroase legate de nivelul de stres, motiv pentru care el poate fi utilizat pentru determinarea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare. Părul ne spune dacă vom suferi de inimă.

Testele de sânge pot determina doar nivelul pe care îl are hormonul de stres într-un anumit moment. Iar analiza podoabei capilare poate releva tendinţele pe care le-a avut nivelul de cortizol de-a lungul a mai multe luni. Potrivit specialiştilor, analizarea firelor de păr le permite medicilor să cunoască mai bine variabilitatea nivelului de cortizol. Scopul este de a determina riscul de dezvoltare a bolilor de inimă.

Părul ne spune dacă vom suferi de inimă. Ce spune studiul

Astfel, în studiu s-a constatat că anumiți oameni în vârstă  au avut niveluri ridicate de cortizol pe o perioadă lungă de timp. Aceștia aveau mult mai multe şanse de a dezvolta boli cardiovasculare. „La fel ca în cazul tensiunii arteriale ridicate sau al grăsimii abdominale, nivelul crescut de cortizol reprezintă un semnal important. Acesta  demonstrează că individul prezintă un risc de apariţie a bolilor cardiovasculare”, a declarat dr. Laura Manenschijn de la Erasmus MC, din Rotterdam.

La studiu au luat parte 283 de persoane cu vârste cuprinse între 65 şi 85 de ani. Analizându-le nivelul de cortizol pe baza firelor de păr, cercetătorii au putut să măsoare variaţiile înregistrate de cortizol în ultimele 3 luni. Astfel, specialiştii au descoperit că în cazul indivizilor care avuseseră un nivel mai crescut de cortizol în ultimele luni, probabilitatea ca ei să fi suferit de diabet, boli coronariene, accident vascular cerebral sau boală arterială periferică, era mult mai mare.

Foto: Facebook

Replica Reginei Elisabeta II după interviul devastator al nepotului Harry și al soției sale

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre