Este vorba de o boală pulmonară cronică cunoscută pentru faptul că provoacă probleme respiratorii adesea debilitante.
Medicamentul a fost aprobat pentru studii de fază 2, ceea ce înseamnă că oamenii de știință testează acum dacă medicamentul funcționează cu adevărat.
Potrivit celor de la Insilico, acesta s-ar putea dovedi a fi un pas înainte important pentru domeniul farmaceutic în plină expansiune îmbunătățit de inteligența artificială, care ar putea duce la o eră complet nouă, și potențial profitabilă, a cercetării și dezvoltării de medicamente.
„O etapă importantă pentru toți cei din domeniul descoperirii de medicamente accelerate de inteligență artificială”
„Acest prim medicament candidat care va intra în faza 2 este un adevărat punct culminant al abordării noastre end-to-end pentru a face legătura între biologie și chimie cu învățarea profundă. Aceasta este o etapă importantă nu numai pentru noi, ci și pentru toți cei din domeniul descoperirii de medicamente accelerate de inteligență artificială”, a explicat Alex Zhavoronko, directorul executiv al Insilico, potrivit futurism.com.
Executivul a făcut câteva promisiuni destul de mărețe cu privire la viitorul tehnologiei. Potrivit lui Zhavoronko, această nouă eră a produselor farmaceutice asistate de AI va fi, în teorie, definită de creșteri masive ale „productivității” industriei.
„Pentru Insilico, acesta este momentul adevărului… dar este, de asemenea, un adevărat test pentru AI și întreaga industrie ar trebui să fie atentă. Compania noastră, și este o afirmație mare și îndrăzneață, poate dubla productivitatea cam tuturor companiilor farmaceutice mari”, a mai spus Zhavoronkov pentru Financial Times. Cu alte cuvinte, timpul necesar pentru dezvoltarea unui medicament ar putea fi înjumătățit cu ajutorul IA.
Medicamentul a fost realizat în doar 18 luni
Potrivit NVIDIA, conceperea medicamentului NS018_055 a durat mai puțin de 18 luni, un proces care, de obicei, se realizează până la șase ani. Insilico a folosit platforma sa de inteligență artificială pentru a descoperi 12 medicamente preclinice candidate, dintre care trei au avansat până în prezent la teste clinice timpurii. Dintre aceștia trei, NS018_055 este primul care a ajuns la faza 2 de testare.
„Când am prezentat pentru prima dată rezultatele noastre, oamenii pur și simplu nu credeau că sistemele generative de inteligență artificială pot atinge acest nivel de diversitate, noutate și precizie”, a adăugat Zhavoronkov.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook