Pastă de avocado cu alte crudități

Pastă de avocado cu alte crudități
Nu e chiar guacamole, și nici humus nu e. Dar rezultatul e o pastă cu adevărat delicioasă, plină de sănătate. În plus, arată așa frumos încât și copiii se vor grăbi să o guste.  Iată rețeta pentru o pastă tartinabilă care are la bază fructul – legumă „minune”: avocadă.

Legumele sunt baza unei alimentații sănătoase. Iar atunci când incluzi diferite varietăți în același meniu, beneficiezi de numeroase vitamine și minerale esențiale pentru organism.

Când vine vorba de avocado, cercetătorii au arătat că ține sub control nivelul de colesterol (HDL), prelungește senzația de sațietate și ameliorează constipația datorită conținutului său ridicat de fibre. Mai mult, are proprietăți detoxifiante.

Beneficiile consumului de avocado

Fructul e bogat în acid folic, un element esențial în timpul sarcinii, care contribuie la dezvoltarea armonioasă intrauterină a bebelușului. Este o sursă bogată de vitamine precum A, B6, B12, C, D, și K, esențiale pentru sănătatea oaselor,sau funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos.

Avocado conține și Omega 3, foarte benefic pentru ochi și creier. Persoanele care consumă constant avocado au o memorie mai bună, dar și poftă de viață, fructul având inclusiv proprietăți afrodisiace.

Iată cum se prepară pasta delicioasă care se consumă, ideal, cu bucăți de legume.

Ingrediente

1 avocado bine copt, curățat de coajă, 210 grame de năut în conservă, scurs, 1 cățel de usturoi, pisat, 1 praf de chilli sau fulgi de chilli, plus încă puțin pentru ornat, zeama unei lime, 1 pumn de frunze de coriandru tocate, sare și piper după gust, 2 morcovi, tăiați bețișoare lungi, 2 ardei grași de culori diferite, tăiați felii pe lungime, 160 de grame păstăi comestibile de mazăre dulce

Mod de preparare

Amestecați în blender avocado, năutul, usturoiul, fulgii de chilli, zeama de lime și condimentați cu piper și sare după gust.
Puneți pasta obținută într-un bol pentru servit și presărați deasupra frunzele de coriandru și restul de fulgi de chilli.
Serviți împreună cu feliile de morcovi, ardei și mazărea păstăi. De altfel, puteți servi și cu alte crudități – castraveți, țelină, ridichi etc.

Sursa foto: Pixabay

Actorii Sofia Vergara și Joe Manganiello au tras o spaimă zdravănă. Cine a fost salvatorul

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp