Pentru pasta de măsline este nevoie de doar câteva ingrediente. Este un aperitiv apreciat la orice masă festivă.

Pastă de măsline. Rețeta

Pasta de măsline poate fi și o gustare oricând, inclusiv în zilele de post, dar și pentru vegani. Este simplu de făcut și ieftin. Se face din doar câteva ingrediente banale. Se pot folosi toate soiurile de măsline, chiar și în combinații. Se pune frumos pe felii de pâine prăjită și se ornează, după gust, cu roșii, castraveți, brânză.

Cel mai des folosite sunt măslinele negre, fără sâmburi și mai puțin sărate. Puteți face o cantitate mai mare de pastă de măsline care se păstrează în burcane sigilate, în frigider.

Ingrediente

  • 300 g măsline negre fără sâmburi
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 20 ml ulei de măsline
  • câteva frunze de pătrunjel proaspăt
  • piper proaspăt măcinat, după gust
  • sare, după gust

Mod de preparare

  • Verificați mai întâi ca măslinele să nu aibă sâmburi.
  • Puneți măslinele în chopper și lăsați-l să le mărunțească foarte bine. Dacă e nevoie, opriți aparatul, curățați pereții vasului cu o spatulă și apoi mixați din nou.
  • Puneți usturoiul, piperul, pătrunjelul și uleiul de măsline și mixați până aveți o pastă fină și omogenă. Gata!


Cum deosebim măslinele vopsite artificial de cele naturale

Limbă cu măsline. Rețeta clasică

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp