Paste spectaculoase: Orzo verde, o rețetă care aduce primăvara în farfurie

Paste spectaculoase: Orzo verde, o rețetă care aduce primăvara în farfurie
Cu această rețetă veți da pe spate pe oricine invitați la masă. Culoarea ei este cu adevărat incredibilă.

Orzo verde este o rețetă care aduce primăvara în farfurie. Culoarea e spectaculoasă, iar gustul, pe măsură. Și, practic, nu aveți nevoie decât de o tigaie și un blender. Prepararea rețetei durează doar 15 minute și, dacă doriți, o puteți prepara vegan.

Orzo sunt paste făinoase ce au formatul asemănător cu boabele de orez. Pot fi servite simplu, în supă, în salate sau în alte feluri de mâncare. Ca preparat, Orzo este similar cu Kritaraki în bucătăria greacă, cu arpa șehriye în preparate din bucătăria turcească și al-uṣfūr Lisan în bucătăria arabă. Produsul e obținut din faina de grâu dur. Are nevoie de 15 minute pentru a se găti.

Grâul dur este o cereală care are spice alungite cu boabe destul de tari și de culoare galben intens. Crește în principal în soluri argiloase și nu foarte umede, cum ar fi cele din sudul Italiei și alte câteva zone ale lumii, și are proprietăți nutriționale excelente. În general, grâul dur este utilizat pentru prepararea pastelor, dar există cazuri în care este folosit pentru prepararea pâinii, pizza și focaccia.

Ingrediente pentru rețeta de orzo verde

Pentru orzo (paste făinoase):

300 g de orzo

800 ml de apă

1 vârf de cuțit de sare

Pentru sos: 15 g busuioc

30 g parmezan

20 g fistic

2 căței de usturoi

30 ml ulei de măsline (opțional, dar îl face mai cremos)

200 g spanac

1 ceapă

150 ml apă de paste (apa de la paste)

Mod de preparare orzo verde

Pentru început se aduce apa la fierbere cu puțină sare într-o cratiță. Se adaugă orzo și se fierbe timp de aproximativ 8 minute.

Într-un blender, se amestecă parmezanul, fisticul, usturoiul, busuiocul, uleiul de măsline, spanacul, șalota (ceapă) și puțină apa pentru paste. Se adaugă până se atinge consistența cremoasă dorită. Adăugați sosul în orzo și prăjiți timp de 2 minute. Serviți orzo cu buratta și roșii cherry.

Sursa: Instagram