Paul McCartney, dezvăluiri despre destrămarea trupei Beatles. John Lennon: „Este chiar palpitant, seamănă cu un divorţ”

Paul McCartney, dezvăluiri despre destrămarea trupei Beatles. John Lennon: „Este chiar palpitant, seamănă cu un divorţ”
În anul 1970, celebra trupă The Beatles se destrăma. Milioanele de fani din toată lumea plângeau efectiv. Cei patru tineri din formație revoluționaseră muzica.

Paul McCartney a dezvăluit într-un interviu acordat pentru BBC Radio 4 că el îşi dorea să continue să cânte în trupa The Beatles. John Lennon a fost acela care a provocat destrămarea grupului britanic, a spus Sir Paul.

S-a speculat mult în anii ce au urmat destrămării trupei despre motive. Acestea au variat pentru că era vorba de destrămarea celui mai faimos grup muzical din lume. Se vorbea ba despre existenţa unor diferenţe artistice şi dispute juridice, ba de căsătoria lui John Lennon cu artista Yoko Ono. Într-un episod al emisiunii „This Cultural Life”, difuzată de BBC Radio 4, muzicianul Paul McCartney, în vârstă de 79 de ani, a vorbit despre acea perioadă, pe care o consideră cea mai dificilă din viaţa lui.

„Era jobul meu, era viaţa mea, aşadar eu am vrut să continuăm”

„Eu nu am provocat despărţirea. Acest lucru a fost făcut de Johnny al nostru. Era trupa mea, era jobul meu, era viaţa mea, aşadar eu am vrut să continuăm”, a declarat starul britanic. Întrebat despre decizia lui de a începe să cânte pe cont propriu, Paul McCartney i-a spus jurnalistului care l-a intervievat „să se oprească imediat”, întrucât dorea să prezinte o explicaţie despre ceea ce s-a întâmplat în 1970.

John Lennon despre destrămare: „Este chiar palpitant, seamănă cu un divorţ”

„Nu, nu, nu. John a intrat într-o zi în camera în care ne aflam şi ne-a spus: ‘Eu părăsesc The Beatles’. Apoi a adăugat: ‘Este chiar palpitant, seamănă cu un divorţ’. Apoi noi, ceilalţi, am rămas pentru a aduna cioburile sparte”, a dezvăluit Paul McCartney.

Artistul a mai spus că The Beatles ar fi continuat să existe, dacă Lennon nu s-ar fi retras din trupă. „Credeam că făcusem o treabă destul de bună împreună. Albumele ‘Abbey Road’ şi ‘Let It Be’ nu au fost rele deloc”, a mai spus Paul McCartney.

Secretul despărțirii trebuia păstrat

Potrivit dezvăluirilor sale, după ce John Lennon a anunţat că voia să plece din trupă, ceilalţi membri ai formaţiei s-au întâlnit cu managerul lor. Allen Klein era de puțin timp noul lor manager. I-a sfătuit să păstreze în secret destrămarea iminentă a formaţiei, până când el urma să rezolve anumite chestiuni rămase neterminate.

„Aşadar, pentru câteva luni a trebuit să ne prefacem. Era ciudat, pentru că ştiam cu toţii că era sfârşitul pentru The Beatles, dar nu puteam să ne retragem pur şi simplu”, a mai spus Paul McCartney.