Penne quattro formaggi cu roșii uscate, gătite de Ioana Cutugno

Penne quattro formaggi cu roșii uscate, gătite de Ioana Cutugno
Bucătăria siciliană a fost adusă în atenția publicului la una din ultimele ediții Chefi la cuțite.

În vârstă de 27 de ani, Ioana Cutugno, un editor video în Brașov și a venit în ediția 23 a sezonului 9 Chefi la cuțite și a gătit Penne quattro formaggi cu roșii uscate. Tânăra concurentă a reușit să cucerească gusturile celor trei chefi, obținând trei cuțite pentru preparatele sale.

Penne quattro formaggi cu roșii uscate – Ingrediente

800 gr paste penne cu ou, 200 gr unt, sare și piper alb, 200 gr mozzarella, 200 gr parmezan, 200 gr brânză gorgonzola, 100 gr brânză de capră maturata, 600 ml smântână pentru gătit, 500 g baby spanac, 100 g roșii deshidratate, frunze de busuioc proaspat, microplante , sare de Himalaya, piper negru

Penne quattro formaggi cu roșii uscate și spanac – Mod de preparare

Se pun pastele la fiert în apă cu sare și se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.

Separat, se pune 100 gr de unt la topit într-o tigaie încăpătoare, apoi se adaugă smântâna. Se adaugă brânzeturile, mai puțin cea de capră.Se amestecă de câteva ori până rezultă un sos și se stinge focul. Se pune sare si piper după gust.

Separat, se trage la tigaie spanacul în 50 gr de unt topit, apoi se amestecă cu sosul de brânzeturi și cu roșii uscate tăiate mărunt, precum și cu frunze de busuioc rupte. Se mai presară piper alb, după gust și sare, dacă mai necesită.

Se pun pastele în sos, se amestecă și se mai lasă puțin la fiert să se întrepătrundă bine gusturile. Se așază în vase ceramice, rotunde, unse cu unt. Deasupra se rade brânză de capră și se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 180 grade celsius pentru a se gratina.

Sursa: Chefi la cuțite

Sursa foto: Pixabay

Povestea discretei Zoia Ceaușescu, o victimă a propriei familii. Cine a fost politicianul care i-a frânt inima