Povestea discretei Zoia Ceaușescu, o victimă a propriei familii. Cine a fost politicianul care i-a frânt inima

Povestea discretei Zoia Ceaușescu, o victimă a propriei familii. Cine a fost politicianul care i-a frânt inima
Zoia Ceaușescu a fost unul din copiii lui Nicolae și Elena Ceaușescu. Discretă, a suferit din cauza controlului excesiv pe care-l exercita Elena. 

În 6 iulie 1975 în New York Times apărea o știre: “Bârfa Bucureştiului e legată de Zoia Ceauşescu, atrăgătoarea fiică de 26 de ani a preşedintelui Ceauşescu. Toată lumea o ştie, conduce un Mercedes alb-fildeş,decapotabil, de două locuri, cu număr de Bucureşti. Nicio altă maşină ca asta n-are număr de Bucureşti, spun bucureştenii. Mai spun că Zoia se vedea regulat cu un tânăr romancier, Petru Popescu, care, fiind la începutul unei cariere promiţătoare, a fugit pe neaşteptate în Occident şi ulterior s-a căsătorit cu o americancă – bogată, spun bucureştenii.

Povestea discretei Zoia Ceaușescu

Vestea acestei duble trădări i-a frânt inima Zoiei. A dispărut din Bucureşti şi toată Miliţia şi Securitatea au fost puse în stare de alarmă: găsiţi-o pe fata Șefului! A fost găsită într-o cabană, la munte”.

Așa începe romanul „Supleantul” al cunoscutului scriitor Petru Popescu. Un scriitor care s-a iubit cu fiica lui Nicolae și Elena Ceaușescu, Zoia. Dar nu a fost singurul bărbat care a dat fiori cuplului care conducea România. A mai fost și un fost sau viitor prim-ministru, scrie Evenimentul Zilei.

Cine a fost politicianul care i-a frânt inima Zoiei Ceaușescu

Fiica cuplului Ceaușescu. A urmat cursurile Liceului nr. 24, actualmente Liceul „Jean Monnet” pe care l-a absolvit în 1966. Absolventă a Facultății de Matematică, avea preocupări intelectuale, bibliofilă și colecționară de opere de artă. Nicolae și Elena Ceaușescu nu priveau cu ochi buni viața socială a fiicei lor, motiv pentru care au ordonat în repetate rânduri Securității să o urmărească și să-i „spargă anturajul”. Și-a luat doctoratul în matematică.

Cu puțin timp înainte de moartea acesteia, survenită în urma unui cancer pulmonar, în noiembrie 2006, a primit înapoi bunurile ce-i fuseseră confiscate în perioada Revoluției din Decembrie 1989. Urmăriți materialul video ca să aflați cine a fost politicianul român care i-a frânt inima!

Steven Seagal își vinde vila din Arizona. Cum arată proprietatea de 3,4 milioane de dolari. FOTO