Perfectă pentru cei mici sau în diete de slăbit: rețeta pentru ciocolată îndulcită cu miere

Perfectă pentru cei mici sau în diete de slăbit: rețeta pentru ciocolată îndulcită cu miere
Iubiți ciocolata, dar vă e teamă că vă veți strica silueta dacă veți consuma atât cât vă poftește inima?

În orice anotimp am fi, ciocolata rămâne preferata tuturor. Ce spuneți de o rețetă de ciocolată fără zahăr?

Perfectă pentru cei mici și cei mari. Ciocolata de casă îndulcită cu miere, dulcele minunat al toamnei

Ce spuneți de o minunată ciocolată de casă, fără zahăr, care să vă îndulcească zilele? Nu vă îngrașă și e un adevărat deliciu și pentru copii. O puteți îndulci cu miere, iar dacă nu vă place cacaua, o puteți înlocui cu pudră de roșcove. Cât privește topping-ul, puteți opta pentru zmeură, stafide, nuci, caju, fistic, mentă, alune sau de ce nu, minunata coajă de portocale.

Iar cei mai îndrăzneți, pot opta pentru sare grunjoasă. Nu trebuie decât să puneți imaginația la încercare. Un truc de care trebuie să țineți seamă este că ciocolata se va introduce la frigider pentru a căpăta o formă cât mai repede.

Rețeta este simplă și extrem de rapidă

Ingredientele de care aveți nevoie ca să obțineți ciocolata pe care v-o doriți aveți nevoie de următoarele ingrediente: 250 g lapte praf, 100 g unt, 140 ml apă, cinci linguri cu pudră de roșcove sau cacao, două-trei linguri cu miere (acest ingredient este opțional), trei linguri de nucă tocată, cinci linguri de stafide și două linguri de zmeură.

Mod de preparare

Pentru început, trebuie să tocați nucile sau să le introduceți la cuptor timp de zece minute. Atenție! Nucile se vor introduce pe hârtie de copt. Puneți untul la topit într-un vas și adăugați și apa. Amestecați bine la foc mic. Peste această compoziție se va adăuga laptele praf care se va strecura înainte, pentru a evita formarea de cocoloașe. Adăugați și pudra de roșcove sau cacaua și amestecați până când ingredientele se omogenizează, apoi stingeți focul.

Ciocolata se lasă la frigider minim două ore

Peste ciocolată adăugați și mierea (dacă o vreți mai dulce) și mixați până veți obține o compoziție foarte cremoasă. Adăugați apoi stafidele și jumătate din cantitatea de nucă. Tapetați o tavă cu hârtie de copt turnați ciocolata și uniformizați folosind o spatulă sau un cuțit. Puneți acum și restul de nucă și zmeura. Introduceți tava la frigider pentru minim două ore. După ce s-a întărit, tăiați ciocolata pe un fund de lemn folosind un cuțit bine ascuțit. Pentru a păstra ciocolata, lăsați la frigider.

Sursă foto: bzi