Petre Daea spune că trăiește din 2.300 de lei. Fostul ministru al agriculturii a muncit 52 de ani

Petre Daea spune că trăiește din 2.300 de lei. Fostul ministru al agriculturii a muncit 52 de ani
Petre Daea, fostul ministru a l agriculturii, a ajuns să trăiască din pensie. El a spus că primește doar 2.300 de lei, după ce a muncit 52 de ani. A spus că că va apela la Justiţie pentru a i se reîntregi venitul, care a fost redus după eliminarea pensiei de serviciu.

Petre Daea a fost deputat și senator, apoi ministru al agriculturii. S-a făcut remarcat prin vizitele în piețe, la prima oră a dimineții. Își cumpăra șosete din lână de oaie și roșii românești. A încurajat fermierii să promoveze aceste două produce. A militat și pentru rasa de porci Mangalița. Acum, este în campanie electorală prin Gorj. S-a plâns că are o pensie prea mică, după 52 de ani de muncă.

Petre Daea spune că trăiește din 2.300 de lei

Petre Daea (71 de ani), fostul ministru al agriculturii, a declarat, joi, 24 iunie, într-o conferință de presă susținută la Târgu Jiu, că are o pensie de 2.300 de lei. Fostul ministru a spus că va apela la Justiţie pentru a i se reîntregi venitul, care a fost redus după eliminarea pensiei de serviciu.

Petre Daea a ajuns, joi, în Gorj în cadrul unei vizite electorale în comuna Bumbești-Pițic. Acolo, vor fi alegeri locale, duminică, 27 iunie.

„Perioada din Parlamentul României nu este echivalentă cu salariul. Conform articolului 10 din Codul Muncii, la salariu pot fi aduse în calcul pensiei şi celelalte venituri care înseamnă vechimea în muncă. Cum ar fi indemnizaţia de conducere, astfel încât să intri în altă logică în formula de calcul.

Voi căuta răspuns în instanţa de judecată pentru a înţelege toţi că legea trebuie respectată şi nu poate fi pusă sub semnul întrebării decât verificată de instituţiile abilitate. Nu este vorba de oportunism, ci de respect faţă de lege şi importanţa rostul pe care îl are parlamentarul“, a declarat Petre Daea, citat de gsd.ro.

petre Daea a-a făcut remarcat prin vizitele în piețe, la prima oră a dimineții. Își cumpăra șosete din lână de oaie și roșii românești

De ce a scăzut pensia lui Petre Daea

Curtea Constituțională a admis sesizarea PSD împotriva interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat. Unul dintre beneficiarii acestei prevederi a fost și este fostul ministru al Agriculurii Petre Daea. Măsura fusese luată de Guvernul Orban la finalul anului trecut.

Câteva sute de foști parlamentari vor să își recupereze în instanță pensiile speciale. Printre aceștia se numără foști premieri, miniștri, dar și importanți lideri politici. Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Petre Daea, Teodor Meleșcanu sau Vasile Blaga sunt doar câteva exemple.

Pe când era ministrul agriculturii, Petre Daea încasa un salariu și două pensii de la stat. Petre Daea a avut, în 2018, o pensie din sistemul de asigurări sociale. La aceasta se adaugă pensia specială, primită conform statutului deputaților și senatorilor, în valoare de peste 111.000 de lei.


Ipoteză șocantă. Românii de 40-60 de ani nu vor mai ajunge la pensie

Cine poate ieși la pensie în 2021, în funcție de data nașterii