Simona Ionescu / Redactor Șef

Piept de pui cu legume și alune. E gata în 20 de minute și are puține calorii

Piept de pui cu legume și alune. E gata în 20 de minute și are puține calorii
Cine a zis că mâncarea sănătoasă nu este și gustoasă? Cu o tigaie bună și câteva ingrediente banale poți face un deliciu de zile mari, cu gust din plin și calorii puține.

Iată ce simplu se pregătește cea mai bună rețetă de piept de pui cu legume și alune. E un preparat care merge ideal pentru prânz sau cină.

Ingrediente pentru piept de pui cu legume și alune

Piept de pui

ceapă

Legume, după gust (fasole păstăi, ardei roșu, morcov, ardei galben, usturoi, ceapă verde, praz etc)

Unt

Alune

Mod de preparare

Vă recomandăm să folosiți o tigaie antiaderentă de tip wok, ca să puteți pregăti totul în același loc. Punem alunele în tigaie și le lăsăm să își schimbe puțin culoarea, apoi adăugăm o lingură de unt și punem pieptul de pui, pe care l-am tăiat în fâșii. Peste vreo cinci minute adăugăm și legumele alese, tăiate tot în fâșii subțiri.

Când carnea e rumenită frumos și când legumele s-au făcut moi după gustul nostru, adăugăm sare, un praf de piper și asta e tot! Amestecul de pui cu legume și alune se poate servi cu sos de soia, normal sau dulce!

La această rețetă s-a folosit unt doar ca să dăm un plus de gust, dar puteam să pregătim totul și fără ulei sau alte tipuri de grăsime. În plus, dacă nu aveți alune în casă, puteți să le înlocuiți cu succes cu semințe de dovleac, nuci obișnuite sau nuci caju. Toate acestea, gătite, au o consistență interesantă. Și, ce e mai important, aduc un aport important de nutrienți.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre