Andrei Hîncu, zis și Kani, un tânăr frizer de 27 de ani a venit la „Chefi la cuțite” cu gând să-i impresioneze pe cei trei chefi, pregătind un preparat mai special: Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac. Și i-a impresionat pentru că nu au reușit să-și dea seama ce ingredient secret a folosit la sos, cu gust de cafea.
Ingrediente pentru Piept de pui în crustă
4 buc, piept pui
sare, piper și boia de ardei
100 ml ulei de măsline
mix de semințe
100 ml smântână de gătit
100 ml coniac
100 gr gorgonzola blue cheese
200 gr roșii cherry galbene și roșii
100 gr ridichii
1 salată iceberg
100 gr muștar
100 ml oțet balsamic
100 gr miere
Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac – Preparare
Pieptul de pui se feliază mai subțire, se condimentează cu sare, piper și boia de ardei, apoi se trece printr-un mix de semințe și se trage la tigaia grill încinsă și unsă cu puțin ulei.
Într-o altă tigaie se pune gorgonzola la topit. Se adaugă puțin coniac și se flambează, apoi se adaugă smântâna și se mai fierbe până rezultă un sos consistent. Cu acest interesant sos se glazurează pieptul de pui în timpul servirii.
Separat, se prepară o salată de roșii cherry colorate, cu ridichi și salată iceberg, iar la dressing, se folosește, după gust, muștar, miere, oțet balsamic, ulei de măsline și sare.
Sursa: Chefi la cuțite
Studiul unor cercetători români, apreciat de lumea științifică medicală. A fost publicat în revista Nature
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook