Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac

Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac
Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac, un preparat delicios, cu un gust interesant, mai ales la sos.

Andrei Hîncu, zis și Kani, un tânăr frizer de 27 de ani a venit la „Chefi la cuțite” cu gând să-i impresioneze pe cei trei chefi, pregătind un preparat mai special: Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac. Și i-a impresionat pentru că nu au reușit să-și dea seama ce ingredient secret a folosit la sos, cu gust de cafea.

Ingrediente pentru Piept de pui în crustă

4 buc, piept pui 

sare, piper și boia de ardei

100 ml ulei de măsline

mix de semințe

100 ml smântână de gătit

100 ml coniac

100 gr gorgonzola blue cheese

200 gr roșii cherry galbene și roșii

100 gr ridichii

1 salată iceberg

100 gr muștar

100 ml oțet balsamic

100 gr miere

Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac – Preparare

Pieptul de pui se feliază mai subțire, se condimentează cu sare, piper și boia de ardei, apoi se trece printr-un mix de semințe și se trage la tigaia grill încinsă și unsă cu puțin ulei.

Într-o altă tigaie se pune gorgonzola la topit. Se adaugă puțin coniac și se flambează, apoi se adaugă smântâna și se mai fierbe până rezultă un sos consistent. Cu acest interesant sos se glazurează pieptul de pui în timpul servirii.

Separat, se prepară o salată de roșii cherry colorate, cu ridichi și salată iceberg, iar la dressing, se folosește, după gust, muștar, miere, oțet balsamic, ulei de măsline și sare.

Sursa: Chefi la cuțite

Studiul unor cercetători români, apreciat de lumea științifică medicală. A fost publicat în revista Nature