Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac

Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac
Andrei Hîncu, zis și Kani, un tânăr frizer de 27 de ani a venit la Chefi la cuțite cu gând să-i impresioneze pe cei trei chefi, pregătind un preparat mai special: Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu cogniac.

Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac, un preparat delicios, cu un gust interesant, mai ales în ceea ce privește sosul. Veți vedea, este de-a dreptul surprinzător.

Ingrediente pentru Piept de pui în crustă de semințe și sos gorgonzola cu coniac

4 buc, piept pui , sare, piper și boia de ardei, 100 ml ulei de măsline , mix de semințe, 100 ml smântână de gătit , 100 ml coniac, 100 gr gorgonzola blue cheese , 200 gr roșii cherry galbene și roșii , 100 gr ridichii , 1 salată iceberg , 100 gr muștar , 100 ml oțet balsamic , 100 gr miere

Mod de preparare

Pieptul de pui se feliază mai subțire, se condimentează cu sare, piper și boia de ardei, apoi se trece printr-un mix de semințe și se trage la tigaia grill încinsă și unsă cu puțin ulei.

Într-o altă tigaie se pune gorgonzola la topit. Se adaugă puțin coniac și se flambează, apoi se adaugă smântâna și se mai fierbe până rezultă un sos consistent.

Cu acest interesant sos se glazurează pieptul de pui în timpul servirii. Separat, se prepară o salată de roșii cherry colorate, cu ridichi și salată iceberg. La dressing, se folosește, după gust, muștar, miere, oțet balsamic, ulei de măsline și sare.

Sursa: Chefi la cuțite

Trio de pește afumat, specialitatea lui Vlăduț