Trio de pește afumat, specialitatea lui Vlăduț

Trio de pește afumat, specialitatea lui Vlăduț
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de salată din trei feluri de pește afumat, cu maioneză fără ou, cu rodie, dar şi alte ingrediente delicioase, pe care a denumit-o Trio de pește afumat.

Salata Trio de pește afumat e decorată cu semințe de rodie. Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan s-a gândit să prepare o rețetă de salată din trei feluri de pește afumat, cu care ne putem delecta oricând. Este o salată de pește destul de simplu și rapid de preparat și pe care o putem reinterpreta după bunul plac, pornind de la rețeta lui Vlăduț.

Ingrediente pentru Trio de pește afumat

butter fish, somon afumat, file de păstrăv afumat, ceapă roșie, lămâie, rodie

maioneză fără ou: muștar, lămâie, ulei, alune de pădure

Mod de preparare Trio de pește afumat

Modul de preparare al salatei este unul simplu și rapid. Pur și simplu se toacă mărunt cele trei tipuri de pește, la fel și ceapa roșie după ce se curăță. Se amestecă ingredientele într-un vas și se stropesc cu puțină zeamă de lămâie.

Preparare maioneză de post. Pentru a pregăti o maioneză fără ou cremoasă și stabilă, se procedează ca și la maioneza clasică picurând ulei peste muștar și amestecând energic pentru omogenizare. Se adaugă și zeamă de lămâie după gust, dar și alune de pădure tocate mai grosier.

În final, maioneza de muștar se amestecă cu ingredientele de mai sus și se asamblează minunata salată din trei feluri de pește cu un inel metalic, ca la rețetele de tartar. Deasupra se decorează cu semințe de rodie, pentru un plus de gust și culoare.

Sursa: Chefi la cuțite

Povestea filmului ”Pe aripile vântului”. Ce mari actori au refuzat rolurile