Pizza calzone cu spanac și brânzeturi de la Jamie Oliver

Pizza calzone cu spanac și brânzeturi de la Jamie Oliver
Dacă îndrăgiți pizza, dar v-ați săturat de versiunea clasică, vă propunem să încercați o minunată rețetă de pizza calzone cu spanac și brânzeturi și blat de pizza preparată de  Jamie Oliver.

Pentru cei care adoră combinația de brânzeturi cu spanac, dar și pentru cei care încă n-au încercat-o, avem o delicioasă rețetă de Pizza calzone cu spanac și brânzeturi de la Jamie Oliver.

Pizza calzone este o specialitate italiana mai deosebită de pizza. E o pizza împăturită sub formă semirotundă.  La bazăe  aluat de pizza dospit, iar umpluturile pot diferi ca și la pizza clasică.

Pentru aluatul de la această pizza, ne-am inspirat de la celebrul bucătar Jamie Oliver. El a făcut furori cu rețeta aceasta de-a lingul timpului.

Ingrediente – Pizza calzone cu spanac și brânzeturi de la Jamie Oliver

Pentru aluat de pizza: 400 de gr făină, 100 de gr griș fin, 1 linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 20 gr drojdie proaspătă sau 5 gr drojdie uscată, 325 de ml apă călduță, 2 linguri ulei de măsline pentru uns

Pentru umplutura de spanac cu brânzeturi: 500 gr spanac proaspăt, 200 gr ricotta, 100 gr mozzarella, 50 gr parmezan, 1 ou + 1 albuș, 2 căței de usturoi, 25 gr unt, 1 gălbenuș pentru uns aluatul

Mod de preparare

Preparare aluat de pizza. Se amestecă într-un bol drojdia cu zahărul puțină apă călduță, nu fierbinte și foarte puțină făină. Se amestecă bine până rezultă o maia, adică o compoziție densă și omogenă. Se lasă maiaua la odihnit 10 minute.

În alt vas se amestecă făina cu grișul și sarea, apoi se adaugă maiaua și se toarnă treptat din apa călduță, amestecând bine toate ingredientele. Va rezulta un aluat nu foarte ferm, care se lasă la dospit 20-30 de minute.

Topping Pizza calzone cu spanac și brânzeturi de la Jamie Oliver

Se pune un vas cu apă și puțină sare la fiert și se opărește pentru un minut spanacul. Într-o tigaie se topește untul, se adaugă usturoiul, apoi spanacul bine scurs și se amestecă până când spanacul se întrepătrunde cu aroma usturoiului. Se lasă să se tempereze, apoi se amestecă cu brânzeturile, un ou întreg și un albuș. Gălbenușul de la al doilea ou se va folosi pentru uns aluatul.

Cum se asamblează pizza calzone? Se unge masa de lucru cu ulei de măsline și se întinde aluatul în una sau două foi subțiri, circulare. Se întinde compoziția de topping pe jumătate din suprafețele foilor și se împachetează cu jumătatea de aluat simplu.

Marginile aluatului se ung cu gălbenuș de ou și se presează bine pentru a se lipi. Se mai unge aluatul și deasupra cu gălbenuș de ou și se coace pizza calzone cu spanac și brânzeturi și blat de pizza by Jamie Oliver pentru 20 de minute la 200 de grade. Este delicioasă, servită caldă și foarte apetisantă atunci când este tăiată și curg brânzeturile ca un fondue.

Sursa : Chefi la cuțite

Ciorbă deasă cu legume şi orez. Rețetă de la Adi Hădean

Recomandarile noastre