Plăcinta cu pește de modă veche nu trebuie să lipsească de pe masă de Sfânta Marie Mică. E cu adevărat spectaculoasă

Plăcinta cu pește de modă veche nu trebuie să lipsească de pe masă de Sfânta Marie Mică. E cu adevărat spectaculoasă
Dintre toate sărbătorile de peste an, cea a Sfintei Marii are o semnificație aparte, de aceea și produsele culinare consumate trebuie să fie speciale.

Mariile și Marinii au nevoie ca de ziua lor să aibă pe masă un preparat inedit. Ce spuneți de plăcinta cu pește de modă veche? Iată cât de repede se poate prepara.

Plăcinta cu pește de modă veche nu trebuie să lipsească de pe masă de Sfânta Marie Mică. E cu adevărat spectaculoasă

Pentru a pregăti această plăcintă al cărei gust cu greu poate fi exprimat în cuvinte, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 ouă, 300 ml lapte, 300 ml apă, 300 g file de somn, 1 lingură cu unt, 300 g praz (nu folosiți decât partea albă, pe care o spălați bine și o tăiați în feliuțe subțiri), 1 lingură cu făină, 1 lingură cu pătrunjel proaspăt tocat, 1 kg cartofi făinoși, curățați, fierți și făcuți piure cu 125 ml lapte și puțin unt.

Mod de preparare

Pentru început fierbeți ouăle în apă cu puțină sare, ca să nu se spargă, pentru aproximativ opt minute. Dați apoi prin apă rece și tăiați fiecare ou în patru părți. Luați o cratiță mai mare în care veți turna laptele și apa. Lăsați câteva minute pe foc, apoi puneți peștele. Se va lăsa la fiert pentru câteva minute.

Veți ști când e gata, pentru că pielea peștelui se va da foarte ușor jos. Scoateți apoi peștele din cratiță, curățați de piele, iar laptele strecurați-l într-un vas. Untul se topește într-o tigaie și se adaugă prazul feliat. Se va căli până când s-a înmuiat, apoi se adaugă făina. Se acoperă tigaia pentru câteva minute, apoi se pune laptele strecurat. Se lasă pe foc până când sosul se va îngroșa, amestecând din când în când.

Puneți acum și pătrunjelul, amestecați din nou și adăugați ușor peștele și ouăle. Amestecul cu pește se va transfera într-un vas termorezistent și deasupra se pune piureul de cartofi. Se introduce în cuptor 30-40 de minute, până când veți constata că s-a rumenit deasupra.

Sursă foto: bucataras