Plăcinte împletite cu brânză sărată

Plăcinte împletite cu brânză sărată
Plăcintele cu brânză, fie ele dulci sau sărate sunt mereu adorate, dar când sunt și aspectuoase, precum aceste plăcinte împletite cu brânză sărată, parcă sunt și mai gustoase!

Plăcinte cu brânză, fie ele dulci sau sărate sunt mereu un preparat adorat.  Dar când sunt și aspectuoase, precum aceste plăcinte împletite cu brânză sărată, parcă sunt și mai gustoase.

Ingrediente pentru rețeta de plăcinte împletite cu brânză sărată

800 gr aluat foietaj, 500 gr branză telemea, sărată, 250 gr mascarpone, 1-2 linguri smântână, 3 ouă, semințe de chimen, 1 ou pentru uns

Mod de preparare pentru rețeta de plăcinte împletite

Se lasă aluatul foietaj la temperatura camerei până se decongelează. Între timp, se pregătește umplutura de brânză. Brânza telemea se dă pe răzătoare și se amestecă cu mascarponele și o lingură de smântână, pentru mai multă cremozitate. Se adaugă puțin chimen, opțional și se încorporează ouăle. Se omogenizează bine compoziția.

Întindem cele două foi de aluat pe hârtie de copt și le crestăm in franjuri de 3-4 cm pe cele două margini lungi. Așezăm la mijlocul foilor de aluat foietaj compoziția de brânză, împărțită în două. Împletim peste umplutura de brânză fâșiile de aluat într-un grilaj frumos.

Transferam plăcintele împletite într-o tavă, împreună cu hârtiile de copt aferente. Le ungem la suprafață cu ou bătut, presărăm și puțin chimen deasupra, apoi coacem delicioasele plăcinte împletite cu brânză sărată pentru 35 de minute, la 180 de grade.  Le lăsăm la temperat 10- 5 minute, apoi le feliem și le servim, alături de cei dragi.

Sursa: Chefi la cuțite

Români, vi se pregătește ceva! Alege Rețeta Națională

Recomandarile noastre