Plante, alimente și exerciții pentru mintea ta. Eviți boli grave

Plante, alimente și exerciții pentru mintea ta. Eviți boli grave
Toți vrem să fim mai inteligenți, iar asta se bazează pe iuțimea cu care reacționăm, dar și pe memorie. Din nefericire, o dată cu timpul, acumulăm tot mai multă informație, dar ne pierdem din acea reacție promptă.

Specialiștii pun întreaga problemă pe lipsa de antrenament. Din cauza programului încărcat, un om matur nu are timpul necesar de a-și antrena mintea cu cititul și foarte puțin se folosesc de „hrana pentru creier”.

Pauza de ceai pentru mintea ta!

Ginsengul este planta pe care creierul tău se bazează! Nu lăsa o zi să treacă fără să-ți răsfeți mintea cu o infuzie de ginseng, un tonic cerebral excelent și care are, totodată, efect de calmare! Chinezii spun despre această plantă că este esența plăcerilor în viață, căci pe lângă o minte iute, ginsengul asigură și potența bărbaților.

 Salvia te eliberează de stres chiar și în momente de maximă tensiunie. Nu-i de mirare că salvia a fost folosită și în scopuri mai puțin „ortodoxe”, precum inducerea stărilor euforice specifice drogurilor. Totodată, un ceai de salvie este o gură de aer proaspăt pentru creierul tău, atunci când ești într-un mediu stresant, zgomotos și agitat.

Vanilia este prioritară pentru memoria ta, iar după ce vei servi un ceai de vanilie, cu siguranță nu vei mai uita asta! Vanilia crește tonusul cerebral, înlătura eficient oboseala, binedispune, crește capacitatea de atenție și memorare, reface tonusul digestiv, respirator, cardiac.

Mâncare pentru creier

Micul dejun

Pentru fi iute în idei, încearcă să nu sări peste porția de cereale de dimineață. Grâul, porumbul, dar și mazărea, consumate la primele ore ale dimineții îți cresc capacitatea intelectuală cu până la 50%. Ce spui? Ai putea să găsești rezolvări pentru multe probleme, încă de la primele ore ale zilei!

Prânz

Ouă! Fă-ți omletă, mănâncă ou fiert sau salată cu ou și îți crești potențialul la maximum. Nu crezi? Servește o omletă la prânz apoi testează-te. Vezi cât de repede poți memora versurile unei melodii sau cât de eficient rezolvi treburile zilei.

Cină

Nicio cină fără pește! Bogat în acizi grași Omega3, peștele te va ține departe de cancer și de boala Alzheimer, dar îți va relaxa și creierul pentru un somn bun, odihnitor. Nu degeaba peștele a rămas din bătrâni, sub porecla de „mâncarea creierului”.

Gustări

O portocală sau un bol de afine între mese va da un plus de energie creierului tău. Conform studiilor de specialitate, aceste două fructe sunt ideale pentru a menține o memorie „de elefant”.