Povestea emoționantă de viață a actorului Denzel Washington. Despărțirea părinților l-a ambiționat să-și formeze o căsnicie trainică

Povestea emoționantă de viață a actorului Denzel Washington. Despărțirea părinților l-a ambiționat să-și formeze o căsnicie trainică
Denzel Washington a câștigat două premii Oscar, dar a fost nominalizat de cinci ori. În anul 2008 s-a situat pentru al doilea an consecutiv în topul celor mai iubite staruri de cinema, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat anual în SUA. Femeile l-au etichetat cel mai arătos bărbat.

Denzel Washington este un bărbat arătos, chiar și acum când tocmai a împlinit 67 de ani. A jucat în filme de colecție. L-ați văzut în ”Equalizer”, ”Cartea lui Eli”, ”Colecționarul de oase”, ”S-a furat un tren”.

În ”Colecționarul de oase”, Denzel Washington a jucat alături de Angelina Jolie

Denzel Washington  a vrut să devină jurnalist

Denzel Washington  este un actor de talie mondială. Echilibrul și inteligența îi permite să joace în orice gen de film, de la dramă și comedie, până la thriller. Totuși, el a vrut să devină jurnalist și chiar a studiat la Universitatea Fordham. După absolvire merge în San Francisco, unde câștigă o bursă la American Conservatory Theatre. Rămâne la ACT timp de un an, după care începe să joace în mai multe filme pentru televiziune printre care și Wilma și debutează pe marele ecran cu Carbon Copy în 1981.

Ca și copil, majoritatea timpului și-l petrecea în salonul de înfrumusețare al mamei sale, dar ascultând și predicile tatălui său, preot. De acolo se spune că i-a venit înclinația lui Denzel spre actorie, datorită conversațiilor aprinse din jurul său. A fost membru al Boys’ Club of America (al cărui purtător de cuvânt este și astăzi). Când avea 14 ani căsnicia părinților săi a început să dea semne că nu mai merge. El și sora sa mai mare au fost trimiși la internat pentru a nu fi expuși traumelor unui eventual divorț.

Actorul avea 23 de ani când a întâlnit-o pe Pauletta Pearson. A cunoscut-o pe platourile de filmare de la ”Wilma” (1977)

Denzel Washington este căsătorit de 38 de ani

Actorul a fost etichetat cel mai arătos bărbat din 1996 de către revista People. Multe femei sperau să câștige inima lui Denzel Washington, dar era luată de mult timp. Actorul avea 23 de ani când a întâlnit-o pe Pauletta Pearson. A cunoscut-o pe platourile de filmare de la ”Wilma” (1977).

Șase ani mai târziu, s-au căsătorit. De atunci, au avut patru copii și la câteva decenii după ce s-au căsătorit pentru prima dată, și-au reînnoit jurămintele în Africa de Sud. Încearcă să stea cât mai mult timp cu familia sa în “conacul” pe care l-au achiziționat în LA. Deține compania de producție Mundy Lane Entertainment, numită așa după strada pe care a crescut. Se estimează că are o avere de 280 de milioane de dolari.

Denzel Washington  a fost numit „cel mai arătos bărbat”

Lista premiilor obținute de Denzel Washington este lungă. În anul 2008 s-a situat pentru al doilea an consecutiv în topul celor mai iubite staruri de cinema, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat anual în SUA. Deține recordul pentru cele mai multe nominalizări la Oscar ale unui actor cu descendenți africani (a fost nominalizat de 5 ori).