Povestea fascinantă a principesei Elena a României, mama lui Nicolae. Mesajul Casei Regale a uimit

Povestea fascinantă a principesei Elena a României, mama lui Nicolae. Mesajul Casei Regale a uimit
Casa Regală a României o sărbătorește pe Principesa Elena. Pe 15 noiembrie, Alteța sa Regală a împlinit 71 de ani. Este cea de-a doua fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana și mama lui Nicolae al României.

Urările de bine și sănătate au curs pe pagina de socializare a Casei Regale a României. ”Principesa Elena își sărbătorește astăzi ziua de naștere. La mulți ani Alteței Sale Regale!”, a postat la prima oră a dimineții.

Principesa Elena, ultima din dreapta.

Și fiul Alteței Regale, Nicolae al României, s-a grăbit să îi transmită un mesaj. ”Transmit un călduros «La mulți ani» și gândurile mele bune mamei mele, Principesa Elena a României, cu ocazia zilei de naștere!”.

Principesa Elena își sărbătorește astăzi, 15 noiembrie, ziua de naștere. Împlineaște 71 de ani

Elena a României, urări de la Casa Regală

Principesa Elena își sărbătorește astăzi, 15 noiembrie, ziua de naștere. La mulți ani Alteței Sale Regale!

Este cea de-a doua fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana. Locuiește în Anglia și petrece doar sărbătorile cu sora ei cea mare, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei. De aceea, Alteța Regală este mai puțin cunoscută de românii de rând.

Însă, Principesa Elena, moștenitoarea Casei Regale, are o poveste de viață demnă de un roman. În tinerețe, a fost vânzătoare și guvernantă.

”A fost botezată în confesiunea ortodoxă, la Biserica Ortodoxă din Lausanne. A petrecut copilăria în Anglia, alături de părinți și de surorile ei Margareta și Irina.

Principesa Elena şi-a început studiile în Italia, la Florenţa, împreună cu sora sa mai mare, Principesa Margareta. În ultima parte a adolescenţei, Principesa Elena a călătorit, pentru o perioadă de 19 luni, în Asia de sud-est, făcând parte dintr-un grup coral care cuprindea mai mult de 100 de persoane din 56 de ţări. Astfel, şi-a descoperit pasiunea pentru călătorii şi dorinţa de a afla cât mai multe despre oamenii şi culturile din diferite colţuri ale lumii.

La întoarcerea în Europa, la vârsta de 20 de ani, Principesa a lucrat la vestita casă de licitaţii Christie’s din Geneva, unde s-a ocupat de bijuterii şi obiecte de artă. La 20 ianuarie 1975 s-a mutat la Londra, unde a urmat un curs de administraţie. După absolvirea acestuia, Principesa Elena a lucrat la Academia de Muzică şi Artă Dramatică din Londra, în cadrul unui proiect dedicat ajutorării copiilor cu probleme auditive. La doi ani după aceea, Principesa Elena şi-a început activitatea în cadrul unei organizaţii care se ocupă de copiii cu probleme de auz”, scrie Casa Regală a României.

Principesa Elena cu Robin Medforth-Mills şi copiii, Nicolae şi Elisabeta-Karina.

Căsătorită de două ori

”În 1982, Principesa Elena s-a întors în Anglia, unde s-a căsătorit cu Robin Medforth-Mills, tatăl copiilor ei, Nicolae şi Elisabeta-Karina. Şi-a petrecut doi ani din căsnicie în Sudan, unde a descoperit sărăcia extremă, dar şi căldura şi prietenia culturii arabe. Fiul său, Nicolae, născut la Geneva, în 1985, şi-a împărţit primele 18 luni de viaţă între Anglia şi Sudan.

În 1989, anul revoluţiei române, s-a născut fiica Principesei Elena, Elisabeta-Karina. În 1991, după divorţ, Principesa Elena a rămas în Marea Britanie. Astăzi locuieşte, în nord-estul Angliei, alături de Excelenţa Sa Alexander Phillips Nixon, cu care s-a căsătorit în 1998”, scrie aceeași sursă.

Sursa: Casa Regală a României