Povestea scrisorii care a ajuns după 30 de ani. Tanchistul rus a fost găsit îngropat în blindat

Povestea scrisorii care a ajuns după 30 de ani. Tanchistul rus a fost găsit îngropat în blindat
O scrisoare care a ajuns la destinație abia după 30 de ani. A fost găsită într-un tanc îngopat de obuze în Al Doilea Război Mondial. Înăuntru se aflau rămășițele soldatului care s-a gândit la iubita lui înainte să moară într-o pădure din Rusia.

Varvara Petrovna Juravleva a primit scrisorile adresate ei după aproape 30 de ani. Iubitul ei se afla pe front, în octombrie 1941. A fost trimis în misiune, dar a fost doborât de obuze și îngropat adânc în pământ.

Povestea scrisorii soldatului rus

O poveste de dragoste emoționantă. După 30 de ani de la sfârșitul războiului a fost găsit într-o pădure deasă din Rusia un tanc îngropat în pământ. Trapele erau închise, iar bordul era găurit. Când a fost deschis, pe locul șoferului au fost descoperite rămășițele unui sublocotenent-tanchist, Ivan Sidorovici Kolosov.

Lângă el s-au găsit un revolver cu un singur glonț, o hartă, poza iubitei lui, Varvara, dar și niște scrisori pe care nu mai apucase să le trimită. Scrisoarea către iubită a ajuns la destinație abia în anul 1971.

Această poveste a fost relatată de Evgheni Maximov, în ziarul „Pravda” din 23 februarie 1971. El a fost cel care a căutat-o pe Varvara și i-a înmânat scrisoarea.

După 30 de ani de la sfârșitul războiului a fost găsit într-o pădure deasă din Rusia un tanc îngropat în pământ

 

Varvara Petrovna Juravleva a primit scrisoarea adresată ei după aproape 30 de ani

Ultima scrisoare de dragoste

,,Salut, Varvara mea ! Nu, nu ne vom întâlni. Ieri la prânz am bombardat încă o coloană nemțească. Bomba fascistă ne-a spart armura laterală și a explodat înăuntru. În timp ce conduceam mașina spre pădure, Vasile a murit. Rana mea este severă.

L-am înmormântat pe Vasile într-o pădurice de mesteceni. Era un loc plin de lumină. Vasile a murit fără să reușească să-mi spună măcar un cuvânt. Astfel din trei tanchiști a rămas doar unul. Am intrat în pădure pe înserate. Tovarășii noștri vor alunga dușmanul, care nu trebuie să umble pe câmpiile și prin pădurile noastre. Niciodată nu mi-aș fi trăit viața astfel, dacă nu erai tu, Varvara.  Probabil, cel ce iubește este mai blând cu oamenii. Îți mulțumesc, draga mea! Omul îmbătrânește, iar cerul este veșnic tânăr ca ochii tăi, pe care i-aș privi și admira întruna.

Ei niciodată nu vor îmbătrâni, nu se vor decolora. Va trece timpul, oamenii își vor vindeca rănile și vor construi orașe noi, vor crește livezi și grădini noi. Va începe o altă viață, vor fi cântate alte melodii. Dar niciodată să nu uitați cântecul despre noi, despre cei trei tanchiști.

Vor crește copiii tăi. Tu iarăși vei iubi. Iar eu sunt fericit că părăsesc această lume, având în suflet marea dragoste pentru tine.

Al tău Ivan Kolosov.” Sursa: topwar.ru