Scrisoarea a fost realizată cu multe decenii înainte ca cercetătorii să-și dea seama că păsările ar putea folosi fizica cuantică pentru a naviga pe distanțe mari.
„Era clar că Einstein a primit un număr mare de scrisori”
Scrisoarea scrisă de Einstein, pe atunci la Institutul de Studii Avansate de la Princeton din New Jersey, a fost adresată unui fost inginer din Marina Regală Britanică care locuia la Bournemouth, Anglia.
- „Conținutul acesteia arată atât percepția extraordinară a lui Einstein, cât și disponibilitatea sa de a se angaja în discuție cu publicul cu privire la munca sa. Era clar că Einstein a primit un număr mare de scrisori de la publicul larg și că își lua foarte des timp liber pentru a scrie înapoi”, a declarat Adrian Dyer, un om de știință la Royal Melbourne Institute of Technology din Australia.
Albinele sunt capabile de matematică elementară
Adrian Dyer este unul dintre cercetătorii de elită ai secolului al XX-lea, dar el a fost foarte interesat de cercetarea deschisă. Susține că trebuie să împărtășești cunoștințele tale și să vorbești cu oamenii.
Dyer și colegii săi și-au detaliat cercetările cu privire la scrisoarea necunoscută anterior într-un studiu cu acces deschis, publicat pe 10 mai în Journal of Comparative Physiology A.
Cercetătorii au devenit conștienți de existența scrisorii după publicarea cercetărilor din 2019 în revista Science Advances, care sugerează că albinele sunt capabile de matematică elementară, inclusiv adunare și scădere.
O femeie a auzit o poveste despre cercetările lor la radio și a găsit un articol despre aceasta online. Apoi a contactat cercetătorii pentru a explica că Einstein i-a scris soțului ei în 1949 exprimând idei similare despre păsări și albine.
Progresele în medicină continuă. O frunză de spanac a fost transformată în țesut cardiac uman
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook