Prăjitura cu brânză și pere

Prăjitura cu brânză și pere
Simplu de preparat, cu gust bun și arome plăcute, prăjitura cu brânză și pere este un desert absolut delicios.

Prăjitura cu brânză și pere este un desert care aduce în față combinația perfectă. Iar pentru pere zemoase și aromate nu e nevoie să așteptăm până la toamnă. Supermarketurile sunt pline de astfel de fructe, pe categorii și soiuri.

Ingrediente pentru Prăjitura cu brânză

4 ouă, 125 g zahăr, 500 g brânză proaspătă, de vaci, 4 pere, zeama de la o lămâie, 250 g făină, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, zahăr vanilat, pentru pudrat, unt sau ulei pt uns tava

Mod de preparare

Pentru început se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul. Apoi se încorporează brânza de vaci. Separat, se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în compozițe.

Perele se curăță de cotoare și de coajă, apoi se taie în cuburi cu latura de maxim 2 centimetri. Se stropesc cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze. Apoi se adaugă în compoziție. Amestecați totul cu o spatulă, dar nu energic, ci doar cât să distribuiți echilibrat umplutura de pere.

Odată aluatul preparat, se trece la pregătirea lui pentru coacere. Se unge tava cu ulei, se tapetează cu făină și se întinde compoziția pentru prăjitura cu brânză și pere. Opțional, se poate folosi hârtie pentru copt. În acest caz, aveți grijă să ridicați marginile pe toate părțile.

Se dă tava la cuptor și se coace prăjitura cu brânză și pere pentru 35 – 40 de minute la 180 de grade. După acest timp se face testul scobitoarei. Se înțeapă prăjitura cu o scobitoare, iar dacă pe lemnul ei nu e lipit aluat la scoatere, înseamnă că prăjitura e făcută. Odată coaptă, prăjitura se lasă să se tempereze, apoi se pudrează cu zahăr vanilat și se porționează.

Sursa: Chefi la cuțite

Iulia Albu, însărcinată sau pozează pentru viitoarele mămici?