Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitura cu morcovi, permisă în dietele pentru slăbit! Iată de ce

Prăjitura cu morcovi, permisă în dietele pentru slăbit! Iată de ce
Această rețetă are mai puțin zahăr și nu conține ulei sau unt. În plus, rețeta este fără gluten și fără lactoză.

Dacă nu sunteți celiaci sau intoleranți la gluten, puteți folosi bineînțeles făină obișnuită în această rețetă. Dar această prăjitură cu morcovi este o idee de desert absolut perfectă pentru această primăvară.

Prăjitura cu morcovi este deosebit de plăcută și se prepară foarte ușor, de aceea vă recomandăm să descoperiți diferitele moduri în care se prepară aceasta.

Ingrediente pentru o prăjitură de morcovi mai sănătoasă

Pentru blat: 1/4 cană de sirop de arțar (60 ml)

2 ouă

3/4 cană de iaurt neîndulcit (fără lactoză) (180 ml)

1 linguriță de stevia (sau 1/4 cană de sirop de arțar, 60 ml)

2 morcovi tocați mărunt

1/2 – 3/4 cană de făină de ovăz fără gluten (120-180 ml)

1/2 cană de amestec de făină fără gluten (120 ml)

1 1/2 linguriță de praf de copt

1 lingură de scorțișoară

Pentru glazură: 5 oz (fără lactoză) de cremă de brânză (150 g)

3 linguri de iaurt grecesc (fără lactoză)

1 lingură de sirop de arțar

1 linguriță de stevia (sau mai mult sirop de arțar)

1 lingură de suc de lămâie

1/2 linguriță de extract de vanilie

Topping: nuci zdrobite (opțional)

Mod de preparare

Se amestecă siropul de arțar, ștevia, ouăle și iaurtul. Apoi adăugați morcovii tocați, făina, praful de copt și scorțișoara și amestecați până când se combină. Se toarnă în tava de pâine unsă (dacă nu aveți o tavă de pâine, puteți folosi și o formă de tort și să o transformați într-o prăjitură).

Coaceți la 180 de grade Celsius (350 în Fahrenheit) timp de aproximativ 35-45 de minute, până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lăsați blatul de tort de morcovi să se răcească. Dacă blatul este încă cald când adăugați glazura, aceasta se va topi.

Între timp, amestecați ingredientele pentru glazură. Terminați prăjitura adăugând deasupra un strat generos de glazură, adăugați câteva nuci zdrobite deasupra și savurați. Această prăjitură cu morcovi se păstrează la frigider.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma | gluten free recipes (@fitfoodieselma)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre