Prăjitura „Explozie dulce”. Se face ușor și repede

Prăjitura „Explozie dulce”. Se face ușor și repede
Ai poftă de ceva dulce, însă nu prea ai inspirație? Cu doar cinci ingrediente, fără coacere, faci un desert delicios şi rapid.

Iată o reţetă foarte simplă, cu doar cinci ingrediente, pe care o faci repede: Prăjitura „Explozie dulce”. Este un desert adorabil. Dar ceea ce e cu adevărat cuceritor la acesta, e faptul că se prepară rapid și că e răcoritor.

Prăjitura „Explozie dulce”  – ingrediente

500 g crema de brânză
100 g zahăr
1 sticluță esență de vanilie
400 g biscuiți
1 jumătate de cană de fructe pentru decor sau ciocolata rasă (în funcție de preferințe)

Mod de preparare

Pentru început, se amestecă brânza, zahărul și esența de vanilie, până devin o compoziție omogenă. Se întinde cremă pe fiecare biscuite și se aranjează sub forma unui sendviș. după ce ați umplut perechile de biscuiți îi „construiți” împreună, în forma dorită.

La final, se toarnă puțin crema pe deasupra, pentru a îmbrăca prăjitura complet. Se pun câteva fructe ca decor și se introduce la frigider ca să se întărească. Se va consuma după ce a stat la rece minim 4 ore.

Pentru crema de brânză puteți opta inclusiv pentru variantele dietetice cremoase care se găsesc în comerț, cum ar fi Skir. Se găsesc și creme de brânză dietetice care conțin deja aromă de vanilie.

Sursa: Chefi la cuțite

„Castelul din Carpați”, locul în care Jules Verne s-a iubit cu o ardeleancă